Mindkét csapatunk részt vett az Országos U12-es fordulón a hétvégén a Tüske Csarnokban.

Szombaton a Bolhák léptek pályára, minkét mérkőzésükön magabiztos győzelmet arattak.

„Már a meccs elején látszott, hogy végre megint tudunk úgy összpontosítani és védekezni, ahogy azt már ettől a csapattól megszoktuk. Ellentmondás nem tűrően estünk neki az ellenfélnek, nem kímélve őket, s magunkat sem. Jó védekezések után sikerült megtalálni az üres embereket, és abból jól indítani. Szépen mentünk a lepattanóért is. A harmadik negyedben a védekezésünk nem volt tökéletes, kicsit belassultunk, jött a szokásos hullámvölgy, ami most tíz percig tartott. Onnan a harmadik negyed közepére sikerült ismét felgyorsulni, és megtalálni a jó ritmust, ami már elég volt a biztos a győzelemhez” – mondta a csapat edzője, Kaluha-Guti Alexandra.

JKC – Vasas Bolhák 20-48 (3-16, 2+2-10+4, 7-7, 6-11)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Szabó Noémi 1, Küsmödi Eszter 11, Galavits Lili 8, Szabó Emília 3, Kollár Kata 6, Puskás Lili 6, Mayr Lara 3, Schannen Zoé 2, Takács Orsolya 1, Istenes Ida 7

„Első meccsünk talán az idényben, hogy a védekezésünk egész meccs alatt rendben volt. Egész meccsen koncentráltan, sok labdát szerezve majdnem tökéletesen védekeztünk. Így a támadás is sokkal könnyebben ment, ugyan ezen a meccsen sokkal több ziccert hagytunk már ki, mint az elsőn, de valahogy utána a védekezésben mindig kijavítottuk ezeket a hibákat. Támadásban külön örülök, hogy Puskás Lili ilyen eredményes tudott lenni, mindig jó helyzeteket kiválasztva sikerült 13 pontot dobnia” – mondta Kaluha-Guti Alexandra.

Vasas Bolhák – Török Sasmadarak 42-18 (8-4, 9+4-2+4, 13-4, 8-4)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Szabó Noémi 1, Küsmödi Eszter 8, Kárpáthegyi Léda 3, Galavits Lili 7, Szabó Emília 3, Kollár Kata 2, Puskás Lili 13, Mayr Lara 2, Takács Orsolya 1, Istenes Ida 2

„Összességében nagyon elégedett voltam a csapattal. A védekezésünk nagyon jó volt mindkettő meccsen. Támadásban nagyon szépen passzoltunk ismételten, sok támadó és védő lepattanót is szedtünk. A lelkesedés csillagos 5-ös, az elveszett labda fogalmát nem ismerték a lányok. Külön öröm a fiatalok bátorsága. Kollár Kata támadásban és védekezésben is nagyon szép dolgokat csinált, Muszka Zita pedig szenzációsan védekezett, és nagyon jó passzokat adott a megszerzett labdákból. Galavits Lili nagyon megbízhatóan és labdabiztosan vezényelte a támadásokat, és a védőfeladatot is, amit kapott nagyrészt sikerült megcsinálnia. Gratulálok a lányoknak a teljesítményükért” – összegezte a csapat edzője, Kaluha-Guti Alexandra.Vasárnap az Amazonoké volt a főszerep, akik sajnos nem jártak olyan sikerrel, mint a Bolhák.

„A múlt hétvégéhez képest sokkal koncentráltabban, komolyabban mentek fel a lányok a pályára. Sajnos nagyon erős, magas, gyors fiúkból állt a MAFC Heisler csapata. Szépen is kosaraztak, de lényegében minden kihagyott helyzetünk vagy eladott labdánk után 2-3 srác rohant előre, és sima ziccereket dobtak a fellőtt labdákból. Egyik büntetőtől a másikig passzoltak simán, amitől mi még elég messze vagyunk. Fizikálisan erősen, a lányokhoz képest durván védekeztek, így hiába csinálták meg a lányok, amiket gyakoroltunk és amit kértem, nem tudtunk belőle kosarat szerezni” – mondta a csapat edzője, Kiss Máté.

Vasas Amazonok – MAFC Heisler 33-71 (9-21, 2+7 – 12+5, 11-18, 2-15)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Bori Liza 3, Fábián Szofi 14, Lengyel Luca 5, Dúl Fanni 3, Schannen Zoé 3, Tamás Petra 2, Csercsa Eszter 1, Szíj-Krisánszky Zoé 1

„Nem volt egyszerű dolgunk itt sem, az amerikai gyerekek konkrétan a trapéz vonalán védekeztek végig. Tripláról és tripla közeléből is simán dobták a tempókat, és be is találtak. Sajnos a másik oldalon Szofi mert csak, és volt hajlandó egy-egyezni, tőle jöttek a kosarak. Ha sikerült volna a rengeteg ziccerünkből többet bedobni, és kicsit bátrabban játszunk, meglehetett volna a meccs” – mondta Kiss Máté.

Budapest Blazers/A – Vasas Amazonok 46-30 (8-5, 12+6 – 10+6, 9-3, 11-6)