Vasárnap este Cegléden játszott felnőtt csapatunk, ahol fantasztikus négy negyedet produkálva 71-89-re legyőztük a CEKK-et.

Igyekeztünk a mérkőzés elején kemény védekezéssel rögtön nagy nyomást helyezni az ellenfelünkre, ami részben sikerült is, de sajnos nagyon sok faulttal is járt, ami miatt az első negyedben ellenfelünk nagyon sok büntetőt dobhatott. Támadásban szépen megtaláltuk a ritmust és eredményesek tudtunk lenni. A második negyedben aztán a védekezésünk kicsit tisztult, de a támadójátékunk nem vesztett az iramából, így átvettük a vezetést is. A zóna védekezésünk is eredményes volt, így tudtuk növelni az előnyünket, és félidőre már 9 ponttal vezettünk.

Az elmúlt mérkőzésből okulva nagyon fontos volt, hogy megtartsuk a koncentrációnkat és fegyelmezettek maradjunk. Ugyanolyan jó ritmusban folytattuk a mérkőzést és továbbra is tartottuk a megbeszélteket, így növekedett a különbség. Az utolsó negyedben már nagyon magabiztos volt a vezetésünk, így nem volt szükség komolyabb végjátékra. A nagy különbség felszabadultságot hozott, ami még jobb játékot eredményezett, így végül magabiztosan sikerült győzelmet aratnunk.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ami nem sokban különbözött az előzőtől, csak itt a koncentráltság és fegyelem kitartott a mérkőzés végéig. Voltak pillanatok amikor meginogtunk, de ezúttal nagyon szépen átvészeltük ezeket. Mindezek mellett a mai napon voltak extra teljesítményeink, így nagyon boldogok lehetünk, hogy idegenben egy jó csapat ellen sikerült győzni” – mondta Földi Attila, a csapat vezetőedzője.

VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia 71-89 (21-20, 13-23, 18-25, 19-21)
Pontszerzők:
VBW CEKK Cegléd: Swanier N. 5, Sverrisdóttir H. 20/3, Hamilton Carter D. 15, Révész B. 1, Gorjanácz Á. 4, Popovic J. 18/9, Kobolák C. 4, Révész L. 2, Király A. 2, Filipowicz V.
Vasas Akadémia: Dombai R. 18, Vukov S. 18/6, Karakasevic J. 14/6, Bach B. 14, Tóth O. 12, Böröndy V. 4, Varga A. 7, Boros B. 2, Heljic S., Hizsnyik D., Madár K., Smailbegovic N.