NBI/B-s csapatunk kedden a Dávid Kornél KA otthonában lépett pályára a női Hepp Kupa 2. fordulóján. Kiélezett harcot hozott a találkozó, , az utolsó percre is maradt izgalom, a továbbjutást azonban a hazai együttes szerezte meg.

Szűcs találatával kezdődött a mérkőzés, amire Boros Berta 4 ponttal tudott válaszolni. Az első percekben fej-fej haladtak a csapatok, a hatodik perc végén tudott lépéselőnybe kerülni a házigazda, Laufer triplájával már 6 pont volt a DKKA előnye. Három perccel később Villányi Dia hárompontosával megfeleztük a különbséget, de az utolsó percben ismét ellenfelünk akarata érvényesül (20-13). Remekül jöttünk vissza a második negyedre, Czirkos Panka és Villányi Dia távoli kísérleteivel három perc alatt egyenlíteni tudtunk, Czirkos Panka és Salamon Zsófi duplái pedig már a Vasas előnyét eredményezték. Magához tért a házigazda, egy 12-0-s futással újra ellenfelünk kezébe került az irányítás (32-24). Kádár Orsi pontjainak köszönhetően tudtunk zárkózni, öt pontra csökkentettük a hátrányunkat félidőre.

Folytatódott a harc a szünet után, Salamon Zsófi duplájára Drávecz tudott azonnal válaszolni, majd Szűcs hárompontosával úgy tűnt, ismét a DKKA veheti kézbe az irányítást. Boros Berta 5 és Salamon Zsófi 2 pontja hozta vissza a Vasast a meccsbe, az előnyt azonban nem sikerült megszerezni. Két perccel a negyed vége előtt érkezett el a fordulópont, Szoboszlai Mira találatával át tudtuk venni a vezetést, amit Madár Esztinek köszönhetően meg is tudtunk tartani az utolsó tíz percre (49-51).  Sok izgalmat hozott az utolsó tíz perc, a házigazda első rohamát még vissza tudtuk verni, Frindt triplájával azonban újra a DKKA került lépéselőnybe. Az utolsó három percben fokozódott a hangulat, Madár Eszti és Boros Berta vezérletével a Vasas vezetett 3 ponttal, ám Laufernek köszönhetően egyenlíteni tudtak a hazaiak. Madár Eszti ziccerét megakadályozta ellenfelünk, amit Milos Pavlovic vezetőedző szabálytalannak látott. A játékvezetők technikai faulttal bírálták a reklamálást, Varga pedig értékesíteni tudta a kapott büntetőt. A labda maradt a házigazdánál, Varga pedig ezúttal a hárompontos vonalnál harcolt ki egy faultot. Mindhárom büntető gyűrűbe esett, így jött a vendég időkérés. Gyors triplával próbáltunk zárkózni, Gelei Karola kapta meg a labdát, aki messziről vállalta el a dobást, de sajnos célt tévesztett. Az idő ellenünk dolgozott, a DKKA türelmes támadását azonban labdaszerzéssel sikerült félbeszakítanunk. A felzárkózás ezúttal is elmaradt, az előttünk álló 19 másodperc pedig kevésnek bizonyult a fordításra. A Dávid Kornél KA 74-70-es végeredménnyel harcolta ki a továbbjutást.

Nehéz mérkőzés volt ez számunkra, mert soha nem edzettünk ebben a felállásban. Két játékosunk sérülés után most tért vissza a pályára, de ezek nem kifogások. A legnagyobb problémám, hogy elrontottuk azokat a dolgokat, amiket ebben a rendszerben meg kellett volna oldanunk. Megbeszéltük, hogy milyen formában legyenek a besegítések, de ezt a meccs nagy részében nem tudtuk jól megoldani, ez pedig az utolsó dobásnál a mérkőzésbe került nekünk – mondta a csapat edzője, Milos Pavlovic.

Dávid Kornél KA – Vasas Akadémia II. 74-70 (20-13, 14-16, 15-22, 25-19)

Fotó: DKKA