A mai napon a wbasket.hu tette közzé játékosok azon listáját, akikre az U20-as szabály miatt nagyon számítanak az NBI/A-s csapatok a következő szezonban. A 49 fős listából 12 játékos volt vagy jelenleg is a Vasas Akadémia játékosa, ráadásul a Vasasnak volt a legtöbb nevezett U20-as játékosa a tavalyi felnőtt bajnokságban, szám szerint kilenc.

Utánpótlásnevelés szempontjából nagyon hasznos összeállítás készült a wbasket.hu-n, ahol felsorolták azokat a húsz év alatti játékosokat, akik továbbra is rendelkezésre állnak majd a felnőtt csapatok részére az U20-as szabály értelmében. Statisztikai mutatók alapján három játékos került kiemelésre a 49 fős listából. A pécsiek fiatalja, Wentzel Nóra, a tavalyi évben Győrbe igazoló Vasas Akadémia nevelés, Dombai Réka, valamint felnőtt csapatunk egyik alappillére, Tóth Orsolya.A lista egyértelműen szakmai képzésünk megkoronázása, hiszen a 49 játékosból 12 név szorosan kapcsolódik Pasaréthez és a Vasas Akadémiához. Ez azt jelenti, hogy minden negyedik fiatal tehetség a Vasas növendéke volt vagy még most is az.

„Örülök, hogy megjelent egy olyan cikk, amely feketén-fehéren megmutatja a valóságot, valamint azt, hogy milyen munka folyik a Vasas Akadémián. Mindig hangoztatjuk, hogy a mi utunk egy kicsit más, hiszen alapvető célunk, hogy A csoportos, válogatott, Euroliga játékosokat neveljünk. Ezt a célt csak akkor tudjuk elérni, ha megfelelő képzést tudunk nyújtani fiataljainknak, és játéklehetőséget biztosítunk a bizonyításra. A szövetség jó döntést hozott anno az U20-as szabállyal, de a Vasasban ilyen szabály nélkül is érvényesülni tudnak tehetségeink, hiszen ez a stratégiánk. Játékosaink töretlen fejlődését mindig az eredmény elé helyezzük, legyen szó utánpótlás korosztályról vagy a felnőtt csapatról. Biztosítjuk nekik a szükséges perceket a pályán, ami elengedhetetlen a fejlődéshez. Büszkék vagyunk arra, hogy a közzétett listán minden negyedik játékos Vasas Akadémia nevelés, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez az arány tovább emelkedjen, hiszen a jövőt a jelenben kell megalapozni” – mondta a Vasas Akadémia szakmai igazgatója, Krivacsevics Dragoljub.