Hétvégén zajlott a Kenguru Bajnokság ötödik fordulója. Mindkét csapatunk hibátlanul teljesített, így egy csoporttal feljebb léphettek legkisebbjeink.

„A forduló előtti héten sokat gyakoroltuk az előző fordulókban előjött hibákat. Az első meccsen koncentráltan, és minden utasításunkra odafigyelve játszottak a lányok, és hellyel közzel meg is valósították azt. Az első negyedben 9-9-es állás után a második negyedet 20-0-ra megnyertük. A félidei büntetőzésnél pedig 6 sikeres dobás született. A csapat vezérévé nőtte ki magát Karli Dóri, aki 14 ponttal járult hozzá a győzelemhez, de mellette ki kell emelni Muszka Zitát, aki 7 pontjával, és harcias megmozdulásaival segítette a csapatot, valamint Kárpáthegyi Lédát, aki 9 pontot dobott” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Vasas Bolhák – Budapest Blazers 57-24
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Szabó Noncsi 6, Turóczy Dalma 5, Vértes Vanda 4, Muszka Zita 7, Karli Dóri 14, Béres-Nagy Szofi 1, Mayr Lara 2, Pácza Blanka 5, Kárpáthegyi Léda 9, Kollár Kata 4„A második mérkőzésre kicsit elfáradtak fejben a lányok, és már nem voltak meg azok a pontos átadások, sikeres ziccerek, mint az előző meccsen. A második negyedben ismét nem engedtük az ellenfelet ponthoz jutni, egy 11-0-ás eredményt csináltunk. Az utolsó tíz percben minden erejüket bevetve egy 16-1-es negyedet produkáltunk, ahol Kollár Kata, az utolsó nyolc másodpercben egy alapvonali bedobást követően magára vállalva végigszántotta a pályát, és sikeres ziccerrel zárta a meccset. Fölényes győzelmet arattunk, amihez Kárpáthegyi Léda 12 ponttal, Szabó Noémi pedig 8 ponttal járult hozzá. Mindkét mérkőzésen remekül védekeztek a lányok, amiért mindenkit dicséret illet” – összegezte Ambrus Szandra.

ICT – Vasas Bolhák 18-50
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Szabó Noncsi 8, Turóczy Dalma 1, Vértes Vanda 4, Muszka Zita 4, Mayr Lara 2, Karli Dóra 5, Béres-Nagy Szofi 1, Pácza Blanka 3, Firle-Kiss Bora 5, Horváth B. Niki 1, Kárpáthegyi Léda 12, Kollár Kata 4„Az első negyedet picit pontatlanul kezdtük, rengeteg ziccert hagytak ki a lányok, összesen hat pontot sikerült dobni tíz perc alatt. A második negyedben már bátrabban játszottunk, Liza és Frotti ponterős játékának köszönhetően 13 pontos előnyre tettünk szert, a félidei büntetőkkel (12/10) pedig még jobban bebiztosították a lányok a második negyedben elért különbséget. Az előny tudatában kicsit figyelmetlenül játszottunk, a szépen kialakított helyzeteket sokszor nem tudtuk kosárra váltani. Az első félidőben kiharcolt különbség azonban elég volt ahhoz, hogy az első meccsen győztesen hagyjuk el a pályát” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

Vasas Amazonok – MAFC 45-29
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Bori Liza 14, Szabó Mici 8, Tóth Frotti 7, Galavits Lili 3, Puskás Lili 3, Fodor Jázmin 3, Szíj-Krisánszky Zoé 3, Karli Dóri 1, Kiss Zozi 1, Firle-Kiss Bora 1, Kollár Kata 1

„A második meccsen nagyot harcoltunk, az első félidő végén egyenlő volt az állás. Kértük a lányokat, hogy figyeljenek oda a félidei büntetőkre, úgy gondoltuk döntő fontosságú lehet, ha előnyt tudunk szerezni a második félidőre. Kiválóan koncentráltak a csajok, ennek köszönhetően öt pontos előnnyel vághattunk neki a harmadik negyednek, ahol Jázmin vette határa a csapatot. Bátor védekezésével, és szép megoldásaival biztató előnyre tettünk szert. A negyedik negyedben is szépen játszottunk, ismét kiváló védő teljesítményeket láthattunk Eszti, Frotti, Zozi és Kata előadásában. Külön öröm számunkra, hogy ezen a mérkőzésen minden játékosunk dobott pontot. Ebből is látszik, hogy a mai két győzelmünk igazi csapatmunka volt. Gratulálunk a lányoknak a hétvégi teljesítményhez” – összegezte Farkas Fanni.

Kőbányai Darázslányok – Vasas Amazonok 37-49
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Fodor Jázmin 8, Szíj-Krisánszky Zoé 7, Galavits Lili 6, Tóth Frotti 5, Puskás Lili 5, Szabó Noncsi 3, Karli Dóri 3, Kiss Zozi 3, Bori Liza 3, Kollár Kata 3, Csercsa Eszti 1