Júliusban rendezték a 3×3 U23 Nemzetek Ligáját, amelyen a magyar válogatottból Bach Boglárka képviselte a Vasas Akadémiát. A csapatok először Lvivben, majd hazai pályán, Szolnokon harcoltak egymás ellen. A döcögős rajt ellenére remek sorozatot zárt a válogatott, amely az utolsó szolnoki párharcot meg is nyerte. Erről a tartalmas két hétről beszélgettünk Bogival, aki a torna minden percét élvezte.

Forrás: fiba.basketball
Forrás: fiba.basketball

„Július 22.-től edzettünk a válogatottal Pasaréten, szinte rögtön Ukrajnába utaztunk. Összesen négy napot voltunk Lvivben, ahol 26.-án és 28.-án volt egy-egy Nemzetek Ligája forduló. Az első fordulón a csoportból sem jutottunk tovább, ráadásul kicsit a csapatjáték is kaotikus volt.Nem voltunk összeszokva , és mindenkinek új volt ez a dolog. A második fordulóban már a második helyen zártunk, itt tudatosabban játszottunk , kicsit az ellenfelekből is fel tudtunk készülni , illetve javítottunk a játékunkon, legfőképp a védekezésben. 30.-tól már Szolnokon edzettünk, ahol ismét két versenynap várt ránk. Az elsőn pontok alapján a harmadik helyen zártunk, az utolsó napon azonban sikerrel vettünk minden akadályt, és győzni tudtunk”– mondta a Vasas Akadémia játékosa, Bach Bogi.

„Kicsit nehezen szoktam bele a 3×3-ba, ráadásul az Universiadén kiment a bokám, így sérülésből jöttem vissza, nem voltam száz százalékos. Úgy érzem azonban, hogy a végére egész jó dolgokat csináltam, csapat szinten pedig nagyon sokat tudtunk előrelépni két hét alatt, és óriási különbség volt látható a játékunkon. Imádtam egész atmoszférát, meg mindent ami vele járt. Főleg a csapatot szerettem meg úgy ahogy van, és élveztem minden percét” – tette hozzá Bogi.