Magabiztos győzelmet aratott a Vasas Akadémia a Soproni Darazsak ellen, így holnap a csoportelsőségért küzdhetünk tovább.

Kiegyenlítetten és sok hibával indult a találkozó, a negyed felénél 6-6 állt az eredményjelzőn. A folytatás is szorosan alakult, 12-12-es állás után viszont a Vasas elkezdett elszakadni ellenfelétől, Kun és Kuncz pontjaival hét pontos előnyre tettünk szert. A negyed vége 22-17 lett a Vasas javára.A Sopron kezdte jobban a második negyedet, 24-22-re zárkózott Czirják Szilvia csapata. Innentől megint a Vasas percei következtek, Dúl 2+1-es akciójával pedig tíz pontra nőtt a differencia. A félidei szünetre 36-23-as Vasas-vezetésnél vonultak a csapatok.

A szünet utáni háromperces kosárcsendet Kuncz Petra törte meg egy ziccerrel, melyre Gottschling Petra válaszolt szintén közelről. Innentől újra a Vasas dominált, jó helyzetkihasználással fokozatosan növelték előnyüket Kunék, a negyedet 19-8-ra megnyerve kevés nyitott kérdést hagytak az utolsó tíz percre.A negyedik negyedben sem változott a játék képe, a Vasas tovább növelte előnyét a Soproni Darazsakkal szemben, és megszerezte második győzelmét is a Nemzeti Kadett Leány „A” Döntőben.

“Nehezen indult a mérkőzés. A Sopron fiatal csapata derekasan helyt állt az első félidőben. A második félidőben aztán elnyílt az olló. Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményhez” – összegezte a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia – Soproni Darazsak Akadémia 79-44 (22-17, 14-6, 19-8, 24-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Kun 16, Kuncz 13, Sitku 12, Kuncz 10, Boros 8, Dúl 8, Lőrinczy-Csomós 5, Siklós 3, Nagy 1, Van Rijs, Rajaram
Soproni Darazsak Akadémia: Gyöngyösi 14, Németh 6, Gottschling 6, Berki 5, Orbán 5, Tarr 4, Pfeiffer 4, Szlávik, Deák, Máté, Egresits, Balogh

Forrás: www.ratgeberakademia.hu