Második mérkőzését is megnyerte a Vasas Akadémia csapata a Nemzeti Leány Serdülő Döntő első napján. Az esti mérkőzésen a Kosárlabda Akadémia Pécs volt az ellenfél, a mérkőzés pedig a vártnál talán izgalmasabban alakult.

Nyögvenyelősen kezdtük a mérkőzést, támadásban nem találtunk be, és a védekezésünk sem volt tökéletes. A második játékrészben Rátkai Eszter vezérletével beindult a pontgyártás, ráadásul jól működött a védekezés is, így három perccel a vége előtt sikerült felzárkóznunk, ám ekkor a pécsiek újra elléptek, ezért hét pontos hátránnyal mehettünk pihenni a félidőre.

A sok labdaszerzésnek és gyorsindításnak köszönhetően bő három perc alatt ledolgoztuk a hátrányunkat egy pontra, amire a pécsiek időkéréssel reagáltak. Apró lépésekkel ugyan, de átvettük a vezetést, és az utolsó negyedet öt pontos Vasas előnnyel kezdhettük. Izgalmasan alakult a mérkőzés utolsó három perce, büntetőket követően két, majd fél perccel a vége előtt egy pontra is felzárkózott a Pécs. Aho Tyra értékesítette az egyik büntetőt, így 16 másodperccel a vége előtt, két pontos Vasas előnynél ellenfelünk időt kért. Sikerült kivédekeznünk az utolsó támadást, és lányaink győztesen, nagy mosollyal hagyhatták el a pályát.

Kosárlabda Akadémia Pécs – Vasas Akadémia 52-55 (16-4, 15-20, 7-19, 14-12)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Aho T. 11, Örsi K. 7, Kálmán L. 4, Istenes Zs. 1, Szilágyi L. 8, Rátkai E. 19/6, Rubint Á. 4, Láng-Miticzky B. 1, Záboji T., Kohán P., Mészáros T., Ulrich Z.