Az országos serdülő bajnokság felsőházának harmadik fordulójában Eördögh Edit csapata is érintett volt. A Vasas Akadémia a Zsíros Akadémia Kőbánya/A, és a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia/A együtteseivel találkozott. Mindkét mérkőzésen magabiztos Vasas győzelem született, azonban edzőnk elmondása szerint voltak hiányosságok a meccseken.

„Ha csak az eredményt nézem, akkor elégedett lehetnék a nagyarányú győzelemmel, de azért akadtak bőven hibáink az ötletes és eredményes támadójátékunk mellett. Egyrészt a védekezésünk nem volt elég agresszív, 1-1-ben sokszor megvertek bennünket egész pályán, és a 3 pontos vonalról is, a besegítés pedig sokszor vagy késett, vagy csak faultok árán tudtuk ellenfelünket megakadályozni a kosárszerzésben (a Zsíros Akadémia 28 büntetőt dobhatott a mérkőzésen – szerk.). Támadásban amellett, hogy 99 pontot dobtunk, ami nagyszerű és dicséretes, eladtunk 28 labdát. De nem csak a hibákat, hanem a remek egyéni és csapatmunkát is szeretném kiemelni. A csapatjátékunkat a 30 asziszt dicséri, ebben Rátkai Eszti 8, míg Szilágyi Ági 5 átadással járt az élen. A lepattanó csatát 55-30 arányban megnyertük, Kálmán Liza 11 lepattanója kiemelkedő” – összegezte a csapat edzője, Eördögh Edit.

Vasas Akadémia/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 99-61 (17-12, 33-16, 23-17, 26-16)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Szilágyi Ágnes 16, Rátkai Eszter 14, Aho Tyra 12/3, Kálmán Liza 11, Ulrich Zoé 9/3, László Réka 7/3, Örsi Kata 7, Kohán Patrícia 6, Láng-Miticzky Blanka 5/3, Balás Natasa 4, Istenes Zsuzska 4, Záboji Tita 4

„A Kecskemét elleni mérkőzésen azt kértem a lányoktól, hogy próbáljuk meg az előző meccs hibáit javítani. Védekezzünk szorosabban, kerüljük a buta faultokat, és pontosabban passzoljunk. Ha nem is minden mutatóban (ismét sikerült 28 labdát eladnunk – szerk.), de védekezésben mindenképpen léptünk egyet. Szeretném kiemelni Szilágyi Ági (12 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el – szerk.), és Örsi Kata (19 ponttal és 9 lepattanóval majdnem dupla-duplát ért el – szerk.) teljesítményét, Aho Tyra 9 szerzett labdáját, valamint ismételten a csapatmunkát. 19 aszisztot osztottunk, melyből Rátkai Eszti 5 gólpasszt jegyzett” – mondta Eördögh Edit.

Vasas Akadémia/A – Kecskeméti Kosárlabda Akadémia/A 92-37 ( 32-6, 29-15, 18-6, 13-10)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Örsi Kata 19, Rátkai Eszter 13, Mészáros Tánja 13, Szilágyi Ágnes 12, Láng-Miticzky Blanka 8, Istenes Zsuzska 8, Kohán Patrícia 7, Aho Tyra 6, László Réka 4, Ulrich Zoé 2, Kálmán Liza, Záboji Tita

„Összességében gratulálok a lányoknak a hétvégi eredményes és ötletes csapatjátékhoz, és természetesen a győzelmekhez. Védekezésben és passzolásban viszont mindenképpen javulnunk kell” – tette hozzá Eördögh Edit.