Szombaton két mérkőzést is játszott kadett csapatunk Pasaréten, ahol a 2019/20-as idény junior bajnoki selejtezőjét rendezték. Lányaink sikerrel vették az akadályt, mindkét mérkőzésüket megnyerték.

„A junior selejtező első mérkőzésén igazi szezon eleji formában játszottunk. Miután augusztusban a válogatott táborok és egyéb problémák miatt sosem voltunk teljes létszámban jelen a felkészülésen, nem is lehetett többet elvárni a lányoktól. Az első félidőben nem tudtunk agresszívan védekezni egy-egyben, nem jól segítettünk egymásnak és nem jól helyezkedtünk. A félidőben 33-34-et mutatott az eredményjelző. A második félidőre összeszedtük magunkat egyéni és csapatvédekezésben is. A harmadik és a negyedik negyedben 8, illetve 2 ponton tudtuk tartani ellenfelünket. Ez a védőteljesítmény megalapozta a jó játékunkat és a győzelmünket. A statisztikai mutatók alapján kiemelném Van Rijs Lucát (36 IBM, 8 lepattanó, 10 szerzett labda, 8 gólpassz), Kádár Orsolyát (11 IBM, 6 lepattanó, 4 szerzett labda), Aho Tyrát (9 IBM, 5 lepattanó, 3 gólpassz), Van Rijs Dórát (4 lepattanó, 8 szerzett labda), Örsi Katát (6 lepattanó), Rubint Ágnest (5 lepattanó), valamint a második félidőben nyújtott teljesítményért az egész csapatot” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

MTK Budapest – Vasas Akadémia/B 43-68 (16-17, 17-17, 8-16, 2-18)
Pontszerzők:
MTK Budapest: Tóth K. 8, Szabó R., Kelemen B. 2, Gróf J. 18, Hruby L. 1, Markó Zs. 6, Molnár J. 4, Kozma Z. 4, Vass V., Szabó F., Öcsi B., Vadász N.
Vasas Akadémia/B: Van Rijs Luca 18, Aho Tyra 8, Van Rijs Dóra 2, Antal Fanni 10/3, Kádár Orsolya 10, Péter Virág 2, Rubint Ágnes 6, Örsi Kata 4, Villányi Diána 6, Király Alexandra, Benkó Eszter 2, Tóth Boglárka

„Rövid pihenő után játszottuk a második mérkőzésünket. Ez meg is látszott a két csapat mozgásán. Az első negyedben a nyíregyházi lányok gyorsabbak, pontosabbak voltak, mint mi. A második negyedben ismét sikerült a védekezésünkön javítani, ettől felgyorsultak és pontosabbak lettek támadásaink, és 12 ponttal vezettünk a félidőben. A második félidőben zónavédekezésre váltott az ellenfél. Ez megzavarta a fiatal kadett fejeket, de az időkérések és a vezéregyéniségeink okos játéka átsegítette csapatunkat a hullámvölgyeken. A negyedik negyedben már igazán szép támadásokat láthattunk a lányoktól. A védekezésre ugyan kicsit kevesebb energia jutott, mint az első félidőben, de a győzelmünk így sem forgott veszélyben. A statisztikai adatok alapján kiemelném Van Rijs Lucát (19 IBM, 6 lepattanó, 5 szerzett labda, 7 gólpassz), Rubint Ágnest (18 IBM, 11 lepattanó), Van Rijs Dórát (12 IBM, 7 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 gólpassz, 3 blokk), Antal Fannit (11 IBM, 6 lepattanó), Villányi Diánát (8 lepattanó). Remélem, a lányok ugyanekkora lelkesedéssel vetik bele magukat az éves munkába, mint amilyet mutattak a mai napon. Sok feladatunk lesz még az országos döntőig, sok tanulnivaló van még előttünk, de az is látszik, hogy ezen a két mérkőzésen is mennyit haladtunk előre. Gratulálok a csapatnak a két győzelemhez, és a továbbjutáshoz” – mondta Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia/B – Nyíregyházi Kosársuli 53-41 (12-11, 18-7, 12-9, 11-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Van Rijs Luca 6/3, Van Rijs Dóra 2, Péter Virág, Antal Fanni 11, Kádár Orsolya 6, Aho Tyra 2, Rubint Ágnes 21, Villányi Diána 2, Örsi Kata, Király Alexandra, Benkó Eszter 2, Sztraka Bíborka 1
Nyíregyházi Kosársuli: Dobó L. 10, Csegény Cs, 6, Mátyás E. 3, Kovács O. 15/6, Lukács P. 2, Pálóczi P. 1, Csizmadia S., Tóth F. 2, Bernáth L. 2, Lőrincz Zs., Nagy N.