U14-es csapatunk a hétvégén két mérkőzést is játszott az eggyel idősebb, kadett korosztályú regionális bajnokságban. Mindkét mérkőzésen magabiztos Vasas Akadémia győzelem született.

“Pénteken a BEAC Újbuda csapata látogatott Pasarétre. Jó ritmusban és agresszív védekezéssel kezdtük a soron következő regionális kadett mérkőzésünket, ahol az első mezőnykosarat az ötödik percben kaptuk. Több védekezési formát is gyakoroltunk, melyekből sok labdát szereztünk, és végre megfutottuk az indításokat. Nagyon remélem, hogy ezt a lendületet és harciasságot a soron következő serdülő fordulóra is magunkkal visszük. Gratulálok a lányoknak a kreatív és eredményes támadójátékához, valamint a koncentrált védekezéséhez, melyek újabb győztes meccset hoztak” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit.

Vasas Akadémia/C – BEAC Újbuda/B 107-40 ( 21-11, 33-10, 27-10, 26-9)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/C: Láng-Miticzky Blanka 10, Rátkai Eszter 28/6, Duka Lili 20, Kálmán Liza 12, Herzog Bora 11. Csere: László Réka 9, Igaz Eszter 4, Kemény Szófia 4, Hruby Laura 4, Halász Luca 2, Benyovszki Petra 4, Szabó Flóra“Vasárnap idegenben léptünk pályára a KKS Girls otthonában. Fegyelmezetten, és maximális koncentrációval játszott a csapat annak ellenére is, hogy a bemelegítésnél látszott, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban ellenfelünkkel. Ezen a mérkőzésen is a védekezésre helyeztük a fő hangsúlyt, váltogattuk a félpályás és egész pályás védekezést, és folyamatosan feladatokat kaptak a lányok. Itt már több hiba is becsúszott, de látjuk, hogy mit kell még gyakorolni. Támadásban mindenki bátran és eredményesen játszott, ez a dobott pontok számában meg is látszott. Gratulálok a csapatnak az újabb győzelméhez és a mutatott hozzáállásához” – összegezte Eördögh Edit.

KKS Girls – Vasas Akadémia/C 29-159 ( 9-41, 0-42, 8-30, 12-46)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/C: Láng- Miticzky Blanka 24, Igaz Eszter 11, László Réka 18, Duka Lili 16, Herzog Bora 21. Csere: Hruby Laura 12, Kemény Szófia 22, Halász Luca 6, Benyovszki Petra 14, Szabó Flóra 10, Édes Luca 5