Mindkét kadett csapatunk pályára lépett a hétvégén, ráadásul mindkét együttes győztesen hagyhatta el a pályát.

Első számú kadett csapatunk a Kiemelt Kadett Bajnokság rájátszása alkalmából Pécsre utazott, ahol magabiztos győzelmet aratott a hiányzókkal felálló pécsiek ellen.

„Bár a KA Pécs nem tudott teljes csapattal felállni, szívós és jól egy-egyező ellenfélnek bizonyult. Az első negyed elején nehezen boldogultunk a pécsi lányok agresszív letámadása ellen, de ahogy rendezni tudtuk a védekezésünket, és megfutottuk az indításainkat, kezdett elnyílni az olló a két csapat között. A második félidőben már a magassági fölényünket is jól ki tudtuk használni, mind a lepattanó szerzésnél, mind a palánk alatti helyzetek értékesítésénél. Védekezésben és támadásban is új taktikai elemeket tudtunk gyakorolni. Öt játékosunknak sikerült 10 IBM pont fölött teljesítenie: Kuncz Petra (Pepe) (25 IBM, 15 lepattanó), Dúl Terka (20 IBM, 7 assziszt, 4 lepattanó), Kun Rita (20 IBM, 12 lepattanó), Sitku Zsuzsanna (16 IBM, 9 lepattanó, 5 kiharcolt fault), Siklós Dorottya (10 IBM, 4 lepattanó, 3 assziszt). Gratulálok a lányoknak a koncentrált játékhoz és a győzelemhez” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Kosárlabda Akadémia Pécs/A – Vasas Akadémia/A 53-89 (12-25, 12-22, 17-26, 12-16)
Pontszerzők:
Kosárlabda Akadémia Pécs/A: Laczkó S. 6/3, Heckenberger H., Kiss V. 2, Csényi A. 22/3, Kropp P. 8, Ackermann Zs., Bunyik L. 2, Koltai A. 6/3, Szűcs A. 3, Kohn P., Fenyvesi P. 4, Boda S.
Vasas Akadémia/A: Dúl Terka 12, Lőrinczy-Csomós Palóma 1, Siklós Dorottya 8/3, Kun Rita 11, Sitku Zsuzsanna 11, Kuncz Petra (Pepe) 18, Rajaram Carmel 8, Nagy Lili 6, Kuncz Petra, Van Rijs Luca 2, Édes Emese 2, Van Rijs Dóra 5/3

Kadett B csapatunk Budapesten maradt, hiszen a Törekvés SE ellen lépett pályára a Regionális Kadett Bajnokság soron következő fordulóján.

„Álmosan kezdtük a mérkőzést. Az első negyed jobban hasonlított egy vasárnapi, ebéd utáni sziesztára, mint egy kosárlabda mérkőzésre. A második negyedtől kezdtünk ébredezni, de még mindig rengeteg hibával védekeztünk. A második félidő hozta meg a változást, először a védekezésben, majd a támadásban. Fiatal kadett játékosainknak nagyon fontosak ezek a mérkőzések, hogy élesben tudják gyakorolni az edzésen tanultakat. Így látjuk igazán a hiányosságainkat, és azt, hogy miben kell még előre lépnünk, ha a következő évben sikeresek akarunk lenni a kiemelt kadett bajnokságban” – összegezte Diósadi Deák Éva.

Török Flóris-Törekvés SE/B – Vasas Akadémia/B 46-68 (14-19, 18-22, 6-10, 8-17)
Pontszerzők:
Török Flóris-Törekvés SE/B: Fábián D., Szűcs A. 4, Steiczer V. 4, Ferenczi L. 10, Babosa R. 6, Martos L. 7/3, Szabó B. 2, Hoffmann H. 5, Szabó K. 2, Dernesch F.
Vasas Akadémia/B: Van Rijs Luca 12, Édes Emese 15/3, Van Rijs Dóra 6, Antal Fanni 8, Benkó Eszter 2, Szerémy Vivien 7, Herhoff Dóra 2, Vukmir Andjela 6, Bartos Blanka 4, Sztraka Bíborka 4, Soós Réka, Fodor Sarolta 2