Kemény hétvégén van túl a Vasas Amazonok csapata, lányaink azonban kitettek magukért, és mindkét mérkőzésüket megnyerték.

„A lányok nagyon álmosan kezdték a meccset a korai időpont miatt, ami a játékunkon is meglátszott. Sorra adtuk el a labdáinkat megfontolatlan passzainkkal. A második negyedet követően kezdtünk felébredni és szépen okosan játszani. A fő problémáink a visszafutásnál és a gyors indításból kapott kosarakból látszódott. A küzdeni akarás mindkettő meccsen látszott a lányokon” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Vasas Amazonok – Budafoki Békák 60-57 (6-10; 17+4-16+3; 13-12; 20-20)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Firle-Kiss Bora 13, Karli Dóri 12, Vértes Vanda 11, Tóth Frotti 9, Pácza Blanka 5, Bogdán Fanni 2, Béres-Nagy Szofi 2, Márton Lia 4, Hollai Laura 1, Zeibig Emma 1, Tompa Nono, Pátzay Saci

„Igazi megpróbáltatás kettő ilyen meccset játszani egymást után. Úgy érezzük, mindkét meccsen saját magunk ellen küzdöttünk, fejvesztve olyan hibákat vétve, ami a lányoknál ritkán fordul elő. A hosszabbításban a lányok fegyelmezetten játszottak, és sok passzos játékkal nyerték meg a végjátékot. Külön öröm számunkra, hogy minden játékos hozzá tudott tenni a meccsek sikeréhez olyan dolgokkal is, ami a jegyzőkönyvben nem látszik. Remek védekezéseink, szerzett labdáink és mögé futásaink voltak. Remélem ezzel a két győzelemmel tudunk tovább menetelni, és erőt gyűjteni a további sikerekhez” – összegezte Mecséri Alexandra.

Kéksárga Gepárdok – Vasas Amazonok 69-71 (15-17; 13+9 – 6+8; 5-18; 22-15) hossz.: 5-7
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Tóth Frotti 23, Karli Dóri 13, Firle-Kiss Bora 12, Pácza Blanka 8, Márton Lia 6, Béres-Nagy Szofi 2, Bogdán Fanni 2, Vértes Vanda 2, Zeibig Emma 1, Tompa Nono 1, Pátzay Saci 1, Hollai Laura