Hetedik helyen zárta a bukaresti világbajnokságot a magyar U23-as 3×3 női válogatott október elején. A sportág és a magyar csapat kiválósága, Tóth Orsi számolt be élményeiről.

Október 5-9. között rendezték Romániában a 3×3 U23 férfi és női világbajnokságot, amelyre a magyar válogatott nagy esélyekkel utazott. Lányaink a nyár folyamán remekül szerepeltek a Nations League állomásokon, ami meghozta az étvágyat a vb-re. Tóth Orsiék Ausztria, Hollandia, Németország és Sri Lanka ellen léptek pályára a csoportkörben, a rajt pedig álomszerű volt. Három győzelmet követően Hollandia ellen a csoportelsőség volt a tét, a találkozó pedig 16-17-re végződött – sajnos nem a mi javunkra. A folytatásban Kína várt ránk a negyeddöntőben, ahol nem sikerült győzelmet aratni, így váratlanul hamar ért véget válogatottunk számára a vb.

A 3×3 világa nagyon közel áll a szívemhez, ezért mindig nagy élmény, ha nemzetközi versenyeken tudok részt venni. Ez a játék sok kreativitást, gyorsaságot követel meg, ráadásul nagyon változatos, ezért a taktika mellett nagyon fontos, hogy ki milyen gyorsan tud alkalmazkodni egy-egy kialakult eredményhez vagy helyzethez. A mezőny évről évre erősödik, kiváló játékosok vesznek részt a tornákon, sokat lehet tőlük is tanulni. A hangulattal sosincs probléma, mindig jó és a csapat is szépen összeszokott a nyár folyamán, mivel szinte végig együtt edzettünk és versenyeztünk.

A világbajnokságon elért helyezésünkkel nem teljesen vagyok elégedett, van bennem egy kicsi hiányérzet, mivel egy ponton múlt egy nagyon fontos csoportmérkőzésünk, ami a csoportelsőséget jelentette volna és nagyobb esélyt a négy közé jutáshoz. Viszont az egész nyarat tekintve nagyon elégedett és büszke vagyok a csapatunkra hiszen az összes Nations League állomást megnyertük és Nations League Final-ba jutottunk, ahol jól szerepeltünk. A tavalyi évhez képest rengeteget léptünk előre és szerintem egy nagyon jó úton haladunk, hogy jövőre akár még jobb helyezést érjünk el a jövő évi világbajnokságon – számolt be Tóth Orsi.

Fotó: FIBA 3×3