A Nemzeti Kadett Leány Döntő első mérkőzésén végig kiélezett találkozón a Vasas Akadémia legyőzte a házigazda Kosárlabda Akadémia Pécs csapatát.

Nem indult pontgazdagon a mérkőzés, egyik csapat sem tudott kialakítani tiszta dobóhelyzetet az első öt percben, így az eredményjelzőn 5-4 állt a negyed derekán. Két pécsi alapember is kiesett az első negyed derekán, előbb Habling Lara ütötte be a második személyi hibáját, majd Olawuyi Adenike maradt a földön bokáját fogva. Diósadi Deák Éva lányai kihasználták a két alapember ideiglenes hiányát és 10-4-re alakították az eredményt. Csapatunk elkapta a fonalat, és kihasználta közeli és középtávoli helyzeteit, tíz pontos előnyre is szert tudtunk tenni.Sokkal nagyobb tempóban indult a második negyed, egy pontra zárkózott a Pécs, majd át is vette a vezetést a házigazda. A pillanatnyi rövidzárlat után szerzett labdákból dobhattunk ziccereket, és ismét öt pontos Vasas előnyt mutatott az eredményjelző. A Pécs többször egalizált, ám fordítani nem tudott, mi pedig jól használtuk ki az ellenfél hibáit, eladott labdáit. Dúl Terka triplájával, és hétpontos Vasas-vezetéssel zárult a második negyed.

A második félidő eleje is hullámzó játékot hozott mindkét oldalon, előbb kilenc pontra elhúzott a Vasas, majd ismét felzárkózott a Pécs. Dúl Terka triplájára Habling is hármassal válaszolt, középtávoli dobásával pedig a negyed végére 50-52-nél átvette a vezetést a magára találó, és keményen harcoló Rátgéber Akadémia.Nagy harcot hozott az utolsó negyed, két könnyű Vasas-kosár után ismét egál volt az állás. Olawuyi lepattanóból szerzett ziccere után a frissen beállt Szamosi Viktória is triplát szerzett, de a hárompontos vonal mögül volt válasza Lőrinczy-Csomósnak is, Sitku kétpontosával pedig újra egyenlő volt az állás a kiélezett mérkőzésen. Lőrinczy-Csomós újra betalált távolról, Sitku szerzett labdáját pedig szintén ő váltotta két pontra, 66-60-nál a vendégek edzője, Ninkovics Marija hívta magához tanítványait. Sitku és Habling dobópárbaja következett, Dúl hibátlan büntetőzésével pedig tízpontos előnyre tett szert a Vasas két perccel a lefújás előtt. A pécsiek hiába küzdöttek nagyot, már nem sikerült felzárkózniuk, a döntő első meccsét 78-69-re a jobban koncentráló és helyzeteit jobban kihasználó Vasas Akadémia nyerte.

“Az élet furcsasága adta ezt a csoportbeosztást. Ezzel kellett szembe mennünk. Sokat dolgoztunk ezért a győzelemért, nemes vadat sikerült elejtenünk, de még semmi sincs lefutva. Dolgozunk tovább. Ezért a mérkőzésért nagyon gratulálok a csapatomnak, Csak így tovább, lányok” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia – Kosárlabda Akadémia Pécs 78-69 (16-12, 21-18, 13-22, 28-17)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Sitku 21, Dúl 18/6, Kuncz 11, Lőrinczy-Csomós 10/6, Siklós 8/3, Rajaram 6, Nagy 2, Kun 2, Boros, Van Rijs L.
Kosárlabda Akadémia Pécs: Habling 30/3, Csényi 13/6, Laczkó 11/6, Olawuyi 8, Szamosi 5/3, Kropp 2, Heckenberger, Koltai

Délután ismét pályára lépnek lányaink, 17:30-kor a Soproni Darazsak ellen játszunk. A mérkőzés élőben nézhető az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=09BOOwZi1LM

Forrás: www.ratgeberakademia.hu