Pénteken rajtolt a 2020/21-es női bajnoki szezon, a nyitányon a Vasas Akadémia a PINKK-Pécsi 424 otthonába látogatott. Milos Pavlovic lányai a felkészülési időszakban mutatott magabiztossággal vágtak neki a találkozónak, és 76-61-es győzelmet arattak Kozármislenyben.

Hiányzókkal vágtunk neki a TIPPMIX női NBI/A bajnokság első összecsapásának, Sara Heljic és Radócz Fanni is sérüléssel küzd. Papp Dia triplájával kezdődött a mérkőzés, nagyobb különbség azonban nem alakult ki a két csapat között, 19-16-os Vasas előnnyel zárult az első tíz perc. A második negyed elején fordított a PINKK, azonban ekkor ismét rátapostunk a gázra. Jól működött a csapat, védekezésben és támadásban is hatékonyak voltunk, így tíz pont fölé növeltük a különbséget a negyed közepére, 45-30-as eredménnyel mehettünk pihenni a szünetre.

Tóth Orsi kosarával kezdődött a harmadik negyed, ezt követően azonban megkezdte a felzárkózást a hazai gárda. Tíz pont alá ért be a PINKK, többet azonban nem engedtünk ellenfelünknek. Magabiztosan játszottunk, mindenki tudta a feladatát, így pontszerzésből is jó páran kivették a részüket. Kilenc játékosunk is szerzett pontot a találkozón, Tóth Orsi, Papp Dia és Bri Fraser pedig tíz egység fölé jutott. A mérkőzést végül a Vasas Akadémia 76-61-re nyerte, Milos Pavlovic pedig győzelemmel mutatkozott be csapatunk kispadján.

„Nem tudtunk sokat ellenfelünkről a találkozó előtt, ráadásul az utolsó felkészülési mérkőzésen Sara is kiesett. Jó ritmusban kezdtük a találkozót, hamar kézbe vettük az irányítást és nagyobb hibák nélkül tudtunk játszani. A harmadik negyedben volt egy rövidzárlatunk és nem voltunk elég magabiztosak, melynek köszönhetően ellenfelünk fel tudott zárkózni. Fontos momentum következett, fel tudtunk állni, nem hagytuk, hogy ellenfelünk átvegye az irányítást. Elégedett vagyok, hiszen csapatként győztünk, jól végezték a lányok a mérkőzés előtt kiadott feladatokat. A fiatalok is jól teljesítettek, ami nagyban hozzájárult a sikerhez. Természetesen voltak hibák, a lepattanózással például nem vagyok megelégedve. Nem zártunk ki megfelelően, amivel teret adtunk ellenfelünknek a lepattanó megszerzésére. Voltak buta faultjaink is, azonban azt gondolom, ezeken a dolgokon könnyen tudunk javítani. Fontos győzelmet szereztünk már az első fordulóban, gratulálok a csapatomnak, csak így tovább” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

PINKK-Pécsi 424 – Vasas Akadémia 61-76 (16-19, 14-26, 18-11, 13-20)