Remek formában lévő felnőtt csapatunk az ELTE BEAC Újbuda csapata ellen is győzni tudott, így lányaink három meccses siker szériában vannak. Szoros találkozót tudott nyerni Milos Pavlovic együttese, amely az utolsó percekben dőlt el.

Jobban kezdte a találkozót ellenfelünk, Ivanova hármasát követően Mérész is betalált. Bach Bogi szerezte az első Vasas pontokat, ami után megindult a pontgyártás vendég oldalról is. Papp Dia triplájával egyenlíteni tudtunk, majd Sara Heljicnek köszönhetően a vezetést is átvettük. Nagy volt a harc a pályán, gyűjtötték is a faultokat a csapatok. Az első negyed végéig Barnai, Madár Eszti és Sara Heljic is két-két személyi hibával állt. Nem alakult ki komolyabb különbség a két fővárosi együttes között, Tóth Orsi dudaszós középtávolijának köszönhetően ragadtuk az előnyt az utolsó másodpercben. Jobb ritmusban tért vissza a pályára a Vasas, ismét Tóth Orsi talált be, védekezésben pedig sikerült két támadó hibára kényszeríteni a BEAC légiósát, melynek köszönhetően Joseph kényszerpihenőre ment. Czank hárompontosával egyenlítettek a házigazdák, Milos Pavlovic pedig nem volt teljesen elégedett a pályán látottakkal, ezért magához hívta lányait. Jót tett a finomhangolás, Papp Dia és Bach Bogi dupláival ismét átvettük a vezetést. Csapatkapitányunk ráadásul a védekezésből is keményen kivette részét, egy szerzett labdát követően három pontos akciót tudott végrehajtani. Ritmust tudott váltani a BEAC, Juhász hárompontosát követően ki tudták használni a pillanatnyi rövidzárlatot a hazaiak, amiből Boros dobhatott könnyű ziccert. Tóth Orsi látták sportszerűtlennek a játékvezetőek, a technikai faultot követően játékosunk a kipontozódás szélére került. Mérész büntetői csak részben voltak sikeresek, azonban Ivanova még tudott tenni a közösbe a hazaiaknál. Négy pontos BEAC vezetéssel zárult az első félidő.

Papp Dia újabb triplát zúdított a gyűrűbe, fokozódott a feszült hangulat a pályán. Mindkét oldalon csúsztak be hibák a játékba, nem a szép kosarakról szólt a harmadik negyed első fele. Papp újabb hármasára Ivanova tudott válaszolni, amivel a BEAC ismét átvette a vezetést. Budácsik Dorka büntetőivel tudtunk ismét fordítani, több pontos különbséget azonban csak három perccel a negyed vége előtt sikerült kiharcolnunk. Salamon Zsófi és Pusztai Petra pontjaival négyre nőtt a Vasas előny, amit hazai időkérés követett. A rövid pihenő után Smailbegovic Nadia talált be a hárompontos vonalon túlról, jó válasz volt ez a BEAC zónájára. Bő két perc alatt lenullázódott hét pontos előnyünk, a hazaiak 8-0-s futásának köszönhetően hátrányból várhattuk a záró felvonást. Mérész kosarával indult a negyedik negyed, erre Pusztai Petra tudott válaszolni. Egy Vasas indítást követően Dúl Terka ellen szabálytalankodtak, a síp azonban néma maradt. A vendég kispad ezt szóvá is tette, amit technikai figyelmeztetéssel honoráltak a játékvezetők. Plusz energiát szabadított fel lányainkból a hátráltatás, Papp Dia újabb hármasát követően Pusztai Petra is betalált. Ha minimálisan is, de el tudtunk szakadni ellenfelünktől. Nekünk kedvezett a három perces gólcsend, ám hibáink kijavítása érdekében Milos Pavlovic jobbnak látta kikérni újabb idejét. Papp Dia távoli kísérlete ezúttal nem talált gyűrűbe, Madár Eszti azonban szemfülesebb volt ellenfelénél és megszerezte a labdát. Ziccerét követően Ivanova válaszolt a hárompontoson túlról, de a Vasas 30-asa ismét eredményes tudott lenni. Smailbegovic Nadia triplája nyugtatta meg a kedélyeket vendég oldalon, és bár Czank még tudott válaszolni távolról, a BEAC már nem tudott közelebb kerülni. Ez azt jelenti, hogy a Vasas Akadémia zsinórban harmadik mérkőzését is megnyerte.

„Védekezésben mindent megcsináltunk, amit szerettünk volna, támadásban viszont nagyjából az első tíz percben meg akartuk nyerni a meccset. Egyértelműen a védekezésünkkel nyertük meg a meccset, le tudtuk védeni a BEAC kulcsembereit, tízzel több lepattanót szedtünk, ami ettől a fiatal csapattól mindenképpen nagy teljesítmény. Csapatsiker volt, amire mindenképpen büszkék lehetünk. Most, hogy győztünk, nem tűnik kifogásnak, ha elmondom, hogy Dia folyamatosan küzd a bokájával, Dorka a térdével, Sara most tér vissza sérülés után. A lányok mindent kitettek a pályára, voltunk fent és voltunk lent, remélem, a végén, amikor innen felállunk és felmegyünk, még mindig mi leszünk a győztesek” – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

ELTE BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 56-62 (17-18, 17-12, 14-17, 8-15)