Vasárnap Pécsen tett látogatást NBI/B-s csapatunk, ahol rendkívül szoros mérkőzésen végül alul maradtak lányaink. Hullámzó volt teljesítményünk, a végén azonban új arcunkat mutattuk meg, amiből lehet építkezni.

„Jól kezdődött számunkra a találkozó, érvényesíteni tudtuk akaratunkat, melynek köszönhetően 10-8-ra tudtunk vezetni. Ezt követően azonban jött egy gyengébb periódus, a kidolgozott helyzetek ellenére nem ment túl jól a pontszerzés. Ellenfelünk kihasználta a közel három perces rövidzárlatot, átvette a vezetést és 19-16-ra elhúzott az első negyed végére. A legnagyobb kihívást a második játékrész jelentette számunkra, ahol csapat szinten nem voltunk a legjobbak. 23%-kal dobtuk a duplát és 20%-kal a triplát, míg ellenfelünknél ez a statisztikai adat 60 és 25 százalék volt. Teljesítményünk visszaesésére jól reagált a Pécs, így tizennégy pontos hátránnyal mehettünk pihenni a szünetre. Hosszas beszélgetés zajlott az öltözőben, megbeszéltük min kellene javítani, lányaink pedig láthatóan megértették a félidőben hallottakat, hiszen más energiával lépett a csapat pályára a harmadik negyedben. Kemény harcoltak a lányok, amiért ezúton is szeretném megdicsérni őket. Pontosabb és gyorsabb játékot játszottunk támadásban, védekezésben pedig agresszívabb lett. Nyolc pontra tudtunk zárkózni az utolsó negyed előtt, ahol folytatódott a kemény küzdelem. Jó volt látni a tüzet a lányok szemében, kár hogy nem sikerült közelebb kerülnünk a végére. Nem lehetünk teljesen csalódottak a négy pontos vereséget követően, hiszen a csapat egy új arcát mutatta meg, ami előtt emelem kalapom. Külön kiemelném Dúl Terka (29 IBM, 19 pont, 4/4 hárompontos, 5 assziszt, 5 lepattanó), Kuncz Petra (11 IBM, 18 pont, 9 lepattanó) és Van Rijs Luca (11 IBM, 15 pont, 7/12 kétpontos, 5 lepattanó) mai játékát” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

NKA-Pécs-PEAC – Vasas Akadémia 71-67 (19 -16, 21-10, 18-24, 13-17)
Pontszerzők:
NKA-Pécs-PEAC: Bojtár B. 7, Szűcs L. 14, Kropp P., Fenyvesi P., Orbán A., Olawuyi A. 12, Habling L. 12, Hegedűs R., Popovic M. 26, Szamosi V.
Vasas Akadémia: Antal F., Vígh B,, Dúl T. 19, Siklós D.2, Van Rijs D., Kuncz P. 18, Lőrinczy P. 2, Nagy L. 7, Kun R. 4, Kuncz B., Tóbel L., Van Rijs L. 4