A Vasas Amazonok U11-es csapata is megkezdte a kenguru bajnokságot a hétvégén, ráadásul kemény ellenfelekkel kellett szembe nézni már az első fordulón. Több tényező is nehezítette a felkészülést, ami meglátszódott teljesítményünkön, azonban lányaink a végsőkig harcoltak.

Az elmúlt hetekben nem sikerült úgy edzenünk ahogy elterveztük, de ez nem lehet kifogás sajnos arra az első félidőre, amit a Csata csapata ellen játszottunk. Tudtuk, hogy erős ellenfél ellen fogunk játszani, mégis igyekeztük készülni erre. Bátortalanok és pontatlanok voltunk, mi pedig nem tudtuk ebből kizökkenteni a lányokat. A félidőben szerencsére hat büntetőt bedobtunk, majd kicsit harciasabbak lettünk – mondta a csapat edzője, Lakosa-Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Csata Garfiled 22-63 (4-22, 0+6-13+7, 10-5, 2-16)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Kendelényi Lelle 5, Hajdú Fáni 4, Menyhért Lilla 3, Forgács Helga 3, Schwarcz Alíz 3 , Gyurasics Lili 3, Szécsi-Bozsó Panka 1

Nagyon mélyről indultunk a második mérkőzésbe, viszont örültem annak, hogy voltak olyan vezéregyéniségek, akik a hátukra tudták venni a csapatot. A fáradtság és edzéshiány még érződött a lányokon, a passzok sem voltak pontosak, viszont amikor elhitték magukról és egymásról, hogy képesek megcsinálni olyan feladatokat, amiket rájuk bízunk, nagyon szép dolgokat mutattak. Örültem, hogy előrelépett Gyurasics Lili és Schwarcz Lizi, illetve nagyon fontos helyzetekben Kendelényi Lellére is számíthatott a csapat. Még keményebben dolgozunk tovább, hogy a következő fordulóban sokkal agresszívabbak és bátrabbak legyünk – értékelt Lakosa-Kapornai Dóra.

Kéksárga Okapik – Vasas Amazonok 39-45 (9-14, 14+4-7+6, 6-8, 6-10)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Gyurasics Lili 14, Schwarcz Alíz 9, Kendelényi Lelle 5, Balázs Elza 4, Hajdú Fáni 4, Szécsi-Bozsó Panka 3, Borosnyai Luca 2, Simon Lizi 1, Forgács Helga 1, Menyhért Lilla 1, Szabó Emili 1