Szombaton fővárosi párharcot vívott junior/A csapatunk, lányaink a BEAC-Újbuda KA/B ellen mérkőztek meg. Magabiztos játékkal irányítottuk a találkozót, amit Kendelényi Luca és Kárpáthegyi Léda vezérletével sikerült megnyernünk.

A BEAC elleni meccsen igyekeztünk javítani korábbi hibáinkat, ezt azonban csak részben sikerült teljesíteni. Maga az eredmény pozitív és sok szép dolgot láttunk, de úgy gondolom, bőven tudunk még jobbak lenni. Védekezésben az egy-egy szituációk, a kommunikáció és a koncentráció mind olyan dolgok, amiket magasabb szintre kell emelnünk. Először volt velünk két kadett játékosunk, Pácza Blanki és Tóth Frotti, mindketten kezdenek beilleszkedni a junior csapatba. Az ő hozzáállásuk nagyon pozitív volt. A mérkőzés során különböző variációkat és más-más szerkezetet is kipróbáltunk, a látottak alapján azt mondhatom, tehetséges csapatunk van. Sok munka áll még előttünk, de nagy dolgokra is képesek lehetünk. A mérkőzésen nyújtott teljesítménye alapján kiemelném Kendelényi Lucát (34 IBM, 31 pont, 7 lepattanó, 7 kiharcolt fault, 3 szerzett labda) és Kárpáthegyi Lédát (24 IBM, 16 pont, 8 lepattanó, 3 szerzett labda) – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

BEAC-Újbuda KA/B – Vasas Akadémia/A 58-82 ( 10-22, 18-27, 13-22, 17-11 )
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Subotic M. 6/3, Szoboszlai M. 1, Szoboszlai L. 2, Tóth F., Mayr Lara 4, Ács-Sánta K. 2, Polyák E. 1, Kendelényi L. 31, Babovic A. 14, Kárpáthegyi L. 16