Kadett/A csapatunk az U16 és U18-as bajnokságban is meccselt a hétvégén. Saját korosztályban a Csata DSE/A-t, juniorban a PVSK NKA-t fogadtuk hazai pályán. Fővárosi riválisunkat a gyenge rajt miatt ezúttal nem sikerült legyőznünk, a pécsieket azonban hatékonyabb támadójátékkal sikerült legyőznünk.

A PVSK ellen szinte az egész mérkőzés alatt sikerült a mi akaratunkat érvényesíteni. Az első félidőben agresszívan védekeztünk, amivel jelentős előnyt tudtunk kialakítani. A harmadik negyed első öt perces rövidzárlata után sikerült újra megtalálni az üres helyzeteket, de a kapkodás sokszor fölénk kerekedett. Örülök a győzelemnek, de meg kell tanulnunk az előnyt folyamatosan növelni, nem csak megtartani – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia/B – PVSK NKA 80-41 (22-4, 28-13, 7-9, 23-15)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kendelényi Léda 4, Babai Zora 13, Karli Dóra 9/3, Horváth Réka 14, Éber Janka 5, Márton Lia 10, Bodnár Sára 6, Varga Sára 5/3, Käfer Jázmin 4, Tompa Noémi 7/3, Bogyó Laura 3, Tóth Fanni

Az első félidőben nagyon rossz mentalitással és fegyelmezetlenül kosárlabdáztunk, aminek 23 pontos hátrány lett az eredménye. A második félidőben feljavult a támadásunk, sokkal agresszívabban védekeztünk, de ekkorra hátrányt nem lehet úgy ledolgozni, ha közben sorra eladjuk a labdákat. Higgadtabban és pontosabban kell játszanunk, sokkal több van ebben a csapatban, mint ahogy ma játszottunk. Csalódott vagyok az első félidő miatt, a második félidőben mutatott játék miatt pedig bizakodó. Ki szeretném emelni Tompa Nono kiváló védő munkáját, Pácza Blanka és Babai Zora támadó játékát – értékelt Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia/A – Csata DSE/A 61-86 (7-16, 15-29, 16-16, 23-25)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/A: Horváth Réka 7, Tóth Frotti 5, Pácza Blanka 14, Karli Dóra 6/6, Käfer Jázmin 4, Babai Zora 17/3, Márton Lia 2, Tompa Noémi 4, Varga Sára 2, Kendelényi Léda, Éber Janka, Bodnár Sára