Serdülő/B csapatunk az MTK Budapest és a Soproni Darazsak Akadémia ellen mérkőzött meg a hétvégén. Mindkét találkozón voltak hullámvölgyeink, ám remek csapatjátékkal és szép egyéni teljesítményekkel sikerült megnyerni mindkét párharcot.

Enerváltan, lustán kezdtük a mérkőzést, nem védekeztünk, nem futottunk vissza, imitáltuk a kosárlabdázást. Szerencsére rövidesen elővettük amit tudunk és még ha sok hibával is, de át tudtuk venni a vezetést és a mérkőzést is megnyertük. Sokat kell még fejlődnünk, de első mérkőzésnek elfogadható ez, gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Külön dicséretet érdemel Kuntzl Anna és Gergely Lujza támadásban nyújtott teljesítményükért, valamint Szarvas Boglárka aki ügyesen játszott az egész mérkőzésen – mondta a csapat edzője, Ruska Norbert.

Vasas Akadémia/B – MTK Budapest 65-51 (16-19, 21-9, 15-10, 13-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kuntzl Anna 16, Gergely Lujza 8, Szarvas Szinta 8, Szarvas Boglárka 7, Kálovics Rozália 7, Hujber Anna 6, Gaál Száva 6, Hermány Katalin 4, Kapolyi Lilla 2, Juhász Janka 1, Kiss-Bartos Júlia, Sárga Emese

Mint ahogy a negyedek eredményei is mutatják rendkívül hullámzó volt a játék. Az első negyedben teljesen ledomináltuk az ellenfelünket, perceken keresztül a labdát sem tudták átvinni a védő térfelünkre, ami extra a védekezésünket tekintve. Majd néha abbamaradt ez a teljesítmény és könnyű pontokat, indításokat hagytunk. A második és a harmadik negyedben támadásban is kerestük magunkat, rossz helyezkedés és döntés jellemezte játékunkat, majd az utolsó negyedre ismét szuper játékkal tudtunk ellépni a Soprontól. Remek győzelem volt ez, célunk hogy az extra negyedekben nyújtott teljesítményt az egész mérkőzésen tudjuk tartani. Gratulálok a győzelemhez a csapatnak. Külön kiemelem Kuntzl Annát és Gergely Lujzát, mert ezen a mérkőzésen is stabil, jó játékot produkáltak, Gaál Szávát, aki szerintem eddigi legjobb mérkőzését játszotta és rendkívül hasznos tagja volt a csapatnak, illetve Tapodi Sárit és Hujber Annát, akik pontos dobásaikkal fontos pontokhoz segítették a csapatot, valamint 6-6 szerzett labdával kiemelendő Kapolyi Lilla és Juhász Janka is – értékelt Ruska Norbert.

Soproni Darazsak Akadémia – Vasas Akadémia/B 52-76 (8-29, 17-11, 19-14, 8-22)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kuntzl Anna 22, Gaál Száva 13, Gergely Lujza 12, Tapodi Sári 12, Hujber Anna 9, Sárga Emese 4, Jeszenszki Dorka 2, Kiss-Bartos Júlia 1, Kapolyi Lilla 1, Juhász Janka, Kálovics Rozália, Szarvas Boglárka