Zsinórban negyedik győzelmét szerezte meg a Vasas Akadémia, miután hazai pályán 69-56-ra sikerült nyerni a TFSE-MTK ellen. Egy 16-1-es első negyedet követően lányaink nem dőltek hátra, tovább növelték a különbséget, ráadásul a félidőt követő vendég rohamot is sikerült visszaverni, így megérdemelt győzelemnek és mesébe illő bajnoki menetelésnek örülhetett a pasaréti közönség.

Madár Eszti ziccerével kezdődött a találkozó, mindkét együttes óriási energiával vágott neki a párharcnak. Agresszív letámadást láthattunk mindkét oldalon, de a lépés a Vasasnak jött ki jobban. Dom Davis duplájával távolodtunk, majd Molnár-Budácsik Dorka triplájával már 7-0 állt az eredményjelzőn. Támadójátékunk mellett védekezésünket is dicséret illette, öt percen keresztül nem tudott gyűrűbe találni a TFSE. Dom Davis kihagyott kísérletét követően Borka Boricic érkezett kiválóan a lepattanóra. 9-0-ra módosult az állás, így a vendégek edzője kénytelen volt időt kérni. Megvoltak ellenfelünk lehetőségei, de pontatlanok voltak. Ezzel szemben lányaink elkezdték élvezni a játékot, előbb Dom Davis és Madár Eszti szép összjátékából született pont, majd Borka Boricic szerzett labdát és állhatott a büntetővonalra. 14-0 állt az eredményjelzőn hét perc játék után, kevesen számítottak ilyen rajtra és első negyedre. Mindkét együttes bő rotációval tartotta frissen a pályán lévőket, a játék pedig továbbra is a mi elképzelésünk szerint zajlott. Szerencsés Tami dupláját követően Hegedűs Péternek ismét időt kellett kérnie, hiszen nyolc perc alatt egyetlen TF pont sem született. Dúl Panka büntetőjével végre megtört a jég, megszületett az első TFSE pont, miután Szerencsés Tami ellen sportszerűtlen faultot fújtak a játékvezetők. Az első negyedben állva hagytunk ellenfelünket, a kétszámjegyű különbségnél a vendégek egyetlen dobott pontja volt csak meglepőbb.

Jáhni Zsófi egyéni akciójával és ziccerével folytatódott a mérkőzés, nem ízlett a TFSE-nek a játékunk. A kezdeményezés és az irányítás is a mi kezünkben volt, a vendégek pedig teljesen leblokkoltak támadásban, védekezésben pedig csak fault árán tudták megállítani lányainkat. Molnár-Budácsik Dorka utolsó másodperces hárompontosával húsz pont fölé nőtt a különbség, tizenhárom perc játékot követően továbbra is egyetlen dobott ponttal állt ellenfelünk. Szabó eladott labdáját követően 26-1-nél Nenad Markovic adott egy szusszanásnyi időt tanítványainak. Gábor negyedik személyi hibáját ütötte be Salamon Zsófin, tizennégy perc után pedig megszületett a TFSE első mezőnykosara igaz, második szándékból. Centerünk második alkalommal állhatott a büntetővonalra, 29-3-ra módosítva az eredményt. Kezdett magára találni a vendégcsapat, Gyöngyösi és Prechtel jóvoltából végre a TF szurkolók is bekapcsolódhattak a mérkőzésbe. A vendégek centere két kettő plusz egy akciót érvényesített, amire válaszul Dom Davis szemfüles labdaszerzéséből Madár Kata értékesíthetett könnyű ziccert. Vissza tudtuk verni ellenfelünk zárkózási kísérletét, majd Kádár Orsi pillanatai következtek. Fiatal centerünk előbb egy hárompontossal, védekezésben egy blokkal, majd egy ziccerrel jelentkezett. Visszaállt a húsz pont feletti különbség, a csapattársak és szurkolóink pedig Orsit éltették. Jáhni Zsófi duplája zárta az első félidőt, a Vasas Akadémia bámulatos, 38-15-ös első húsz percet produkált.

Rögtön a harmadik negyed elején igyekezett nagyobb energiával játszani a TF, az első pontokat azonban Jáhni Zsófi szerezte egy támadólepattanót követően. Szemet gyönyörködtető Vasas rohamból Jáhni Zófi szerzett ismét pontot. Salamon Zsófi és Prechtel palánk alatti csatája adott külön pikantériát a mérkőzés ezen szakaszának, előbb a vendégek centere csapott oda játékosunknak, majd Zsófi harcolt ki feldobást ellenfelén. Boros Berta adott gyönyörű labdát Molnár-Budácsik Dorkának a festékbe, majd Madár Eszti szokásos lesipuskás ziccerét tapsolhatta meg a pasaréti közönség. 48-19-es állásnál kért időt a vendégek mestere, ami után Pusztai értékesített egy hárompontost. Zónára váltott ellenfelünk, amivel sikerült zavart kelteniük, Dúl Panka duplájával és Pusztai triplájával a TF játékosai vérszemet kaptak. Prechtel büntetőivel húsz ponton belülre zárkózott ellenfelünk, ám Molnár-Budácsik Dorka palánk alatti játékával meg tudtuk törniaz amúgy sikeresnek mondható vendég zónát. Pusztai megint hárompontossal jelentkezett, 52-35-re zárkózott ellenfelünk a negyed végére. Bár bőségesnek tűnt az előnyünk, ellenfelünk láthatóan ledolgozhatónak érezte ezt a tizenhét pontot.

Dom Davis palánkos hárompontosával nyugtattuk a kedélyeket, a TFSE védekezésben továbbra is a zónában bízott. Prechtel vette vállára a vendégeket, zsinórban két támadás alkalmával is eredményes tudott lenni, a társak láthatóan őt és Pusztait keresték a hajrában. Tóth öt pontjával 55-44-re módosult az eredmény, hat és fél perccel a vége előtt hosszú idő után nyílttá vált a mérkőzés. Nenad Markovic azonnal időt is kért hiszen érezte, lányaink megtorpantak egy kicsit és szükség van néhány bátorító szóra. Nemcsak a pályán, a lelátón is kezdett paprikássá válni a hangulat, a vendégek szurkolói Dúl Panka ötödik faultjánál egy emberként fejezték ki felháborodásukat. Dom Davis dupláját követően nyugodtunk meg egy kicsit, majd Kókai is kipontozódott a túloldalon, amiből Molnár-Budácsik Dorka értékesíthetett büntetőt. Az idő nekünk dolgozott, ráadásul három és fél perccel a vége előtt továbbra is kétszámjegyű volt a különbség. Dom Davis keltett zavart a vendégek zónájában és találta meg a sarokban Madár Esztit, aki egy hárompontossal robbantotta fel a lelátót. Időkérést követően mindent egy lapra tettek a vendégek, agresszív egész pályás letámadás, csapdázás és gyors kontra volt az elképzelés. Sikerült is a hadművelet, Szabó tudott eredményes lenni, Nenad Markovic pedig másfél perccel a vége előtt kért időt. Nyílt sisakos küzdelemmé vált a végjáték, ketté szakadt a pálya, de lányaink erőn felül teljesítettek és kibírták a nyomást, aminek 69-56-os győzelem lett az eredménye, a Vasas Akadémia pedig négy fordulót követően továbbra is veretlen a bajnokságban.

Ismét óriásit küzdött a csapatunk és nagyon örülök, hogy meg tudtuk valósítani a pályán azokat a dolgokat, amikre külön készültünk. Az első félidőben koncentráltak tudtunk maradni, a szünetet követően azonban volt egy-egy rövidzárlatunk. Szerencsére sikerült rendezni a sorainkat és egy nagyon értékes győzelmet szereztünk. Továbbra is úgy gondolom, hogy a TFSE egy nagyon jó csapat, de ma nem játszottak jól. Büszke vagyok a lányokra, folytatódik a Vasas tündérmeséje – nyilatkozott a mérkőzés végén Nenad Markovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – TFSE-MTK 69-56 (16-1,22-14,14-20,17-21)

Fotó: Isza Ferenc