A Vasas Akadémia felnőtt csapata a megszokott fiatalos, saját nevelésű maggal vág neki a 2024/25-ös Tippmix Női NBI/A szezonjának. A lányokhoz az amerikai Domonique Davis-en kívül egy 21 éves szerb játékos is csatlakozik, ezzel válik teljessé Nenad Markovic együttese. Jovana Boricic a szerb Partizan-tól érkezett Pasarétre, ahol a tavalyi szezonban húzóembernek számított. 23 mérkőzésen 15,8 pontot, 9,5 lepattanót, 2,7 asszisztot és 2,4 szerzett labdát átlagolt.

Milyen információid voltak Magyarországról, mielőtt aláírtál volna a Vasashoz?

Néhány éve jártam itt az Európa-bajnokságon, így volt lehetőségem látni az ország egy kis részét. Az emberek nagyon kedvesek voltak, jól éreztem magam. A Vasasról egy barátomtól hallottam, aki korábban itt játszott, valamint vezetőedzőmtől. Minden, amit a klubról mondtak pozitív volt, ami újabb ok volt arra, hogy idejöjjek.

Ismersz valakit a bajnokságból?

Igen, ismerek pár játékost a bajnokságból és vezetőedzőnket, Nenadot is, akivel korábban dolgoztam már együtt.

Szerinted mi a legjobb hozzáadott értéked a csapat számára? Mi a legnagyobb előnyöd és hátrányod a pályán?

Úgy gondolom, mindig jó energiát tudok vinni a pályára, így előnyöm a küzdőszellem. Ha harcolni kell a csapatért mindent bele fogok adni. Hátrány talán a hátrányom lehet néhány technikai kosárlabda dolog.

Mesélj valamit a játékodról, milyen játékos vagy és mit várhatunk tőled?

Nincs konkrét dolog, ami egyedi lenne a játékstílusomban. Szeretek ziccert dobni, bátran vállalom a triplát, de védekezésben és lepattanózásban is aktív vagyok. Mindent beleadok a pályán, erre mérget lehet venni.

Egy igazán fiatal csapathoz csatlakozol, tavaly a liga legfiatalabb csapatához. Nem könnyű egy külföldi játékosnak, hogyan lehet ezt kezelni?

Ez nem újdonság számomra, mert az előző csapatom is nagyon fiatal volt. Az összefogás az, ami segített nekünk minden akadály kezelésében, így ennek látom most is fontosságát.

Van valamilyen különleges rituáléd meccsek előtt vagy hobbid?

Érdekesség velem kapcsolatban, hogy ha kora reggel van edzésem, előző este már abban a ruhában fekszem le, amiben edzésre megyek, hogy több időm legyen aludni.

Fotó: FIBA.basketball