A Vasas Cicák U11/C csapata két mérkőzésen lépett pályára hétvégén. Legfiatalabb együttesünk a BLF Pandák és a Ziccer Kistigrisek ellen bizonyíthattak, és bár voltak hullámvölgyek, szép eredménnyel zártak.

Az első negyed elejében Forgács Helga szép védekezésével sok labdát tudtunk szerezni és azokat gyors, könnyű pontokra is tudtuk váltani. Tóth Norina is megszerezte élete első kosarát a bajnokságban. A játékrész második felére egy kicsit elfáradtunk, így az ellenfél fel tudott ránk zárkózni. A második tíz percben Balázs Elza vette hátára a csapatot támadásban, rengeteg pontatlansággal játszottunk, az első lépésre való leütés nagyon sokszor elmaradt és többször dobtuk át a gyűrűt is az üres ziccerekben. A félidei büntetőkre azonban a lányok nagyon szépen odafigyeltek és 11/10-et be is dobtak. A harmadik negyedben be voltunk oltva kosár ellen, mindössze egy kosarat sikerült dobnunk, főleg a lépéshibák miatt elveszített labdáknak köszönhetően. A negyedik negyedre felébredtünk és mind a hat játékos, aki abban a negyedben pályára lépett, kosarat is dobott, így végezetül győzelmet arattunk. Külön megemlíteném, hogy összességében mind a 11 kislány pontot szerzett ezen a mérkőzésen – mondta a csapat edzője, Simon Réka.

Vasas Cicák – BLF Pandák 45 – 30 (10-10; 8+10-4+5; 2-5; 15-6)
Pontszerzők:
Vasas Cicák: Balázs Elza 9, Forgács Helga 9, Deimanik Blanka 5, Hajdú Fáni 5, Tárnoki Nóra 4, Oláh Boglárka 3, Berár-Guóth Mira 3, Stipkovits-Ábrány Szonja 3, Tóth Norina 2, Komma Lea 1, Menyhért LIlla 1

A második mérkőzésünket rögtön az első után kezdtük, ezúttal nem volt pihenőnk. Az első negyedet Berár-Guóth Mira és Hajdú Fáni páros pontgyártásával kezdtük. A védekezésünk egészen összeállt, mindössze egy pontot dobott az ellenfél, így egy hét pontos előnnyel vághattunk neki a második tíz perces etapnak. Itt azonban az ellenfél kisfiú játékosaival nem tudtunk mit kezdeni, nem igazán tudtuk melyik gyűrűt védjük, így rendszeresen mögénk futottak és ebből sok könnyű ziccert kaptunk. A félidei büntetőkkel visszahoztuk magunkat a mérkőzésbe, 10/7-et értékesítettek a lányok. A harmadik negyedben szintén Fáni és Mira pontjaira támaszkodva a végjátékra négy pontos előnnyel fordultunk. Az utolsó tíz percben azonban elfogytunk, nem értük utol a fiúkat, nem találtuk a megoldást a mögé futásaik kivédésére. A sok eladott labda miatt mindössze négy pontot tudtunk csak dobni, így sajnos ezt a mérkőzést hét ponttal elveszítettük. Kiemelném Hajdú Fánit, aki a pályán töltött idejében hátára vette a csapatot pontjaival és lepattanóival – értékelt Simon Réka.

Ziccer Kistigrisek- Vasas Cicák 36-29 (1-8; 12+2-3+7; 6-7; 15-4)
Pontszerzők:
Vasas Cicák: Berár-Guóth Mira 9; Hajdú Fáni 7; Oláh Boglárka; Angyal Anna 2; Deimanik Blanka 1; Komma Lea 1; Tóth Norina 1; Tárnoki Nóra 1; Stipkovits-Ábrány Szonja 1; Forgács Helga –