A Vasas Bolhák U11-es csapata is két alkalommal lépett pályára a hétvégén, a megszokottnál szűkebb kerettel. Jó energiával tudtuk pótolni a hiányzókat, aminek két szép győzelem lett az eredménye.

Nem indultunk könnyen az ötödik fordulóra, többen betegséggel küzdöttek, elutaztak, így volt olyan játékos, akire több mérkőzés várt a hétvégén. A kezdeti megilletődöttség a második negyedre oldódni kezdett, pontos befejezésekkel pedig sikerült ellépnünk ellenfelünktől. A harmadik negyedben Balázs Elza vezetésével sikerült nagyobb előnyt szereznünk, ami a mérkőzés végéig kitartott. Kiemelném Elza harcias, de okos játékát, Simon-Lizi és Szécsi-Bozsó Panka okos támadójátékát – mondta a csapat edzője, Lakosa-Kapornai Dóra.

Vasas Bolhák – Újpest-MT/B 40-28 (8-6, 10+5-4+6, 14-5, 3-7)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Balázs Elza 15, Simon Lizi 6, Szécsi-Bozsó Panka 5, Szebényi Rózi 4, Kórós Panna 4, Forgács Helga 3, Egri Tara 3

A második mérkőzés első negyedét sokkal lelkesebben kezdtük, jó védekezésből okos befejezések születtek. A lányok megtalálták az üres embereket és jó passzokat adtak egymásnak. Sajnos a második játékrészben annak ellenére, hogy jó befejezéseink voltak, nem tudtuk megállítani a lendületes fiúkat, így előnyünket sem növeltük. A második félidőre elfáradtunk, de az utolsó két percet leszámítva (ahol 10 pontot kaptunk) szépen figyeltek a lányok. Lesz mit gyakorolnunk a következő hetekben, de jó látni, hogy a lányok napról-napra, edzésről-edzésre fejlődnek – értékelt Lakosa-Kapornai Dóra.

PaSa Csillagai – Vasas Bolhák 45-53 (4-15, 13+3-14+4, 9-14, 16-6)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Balázs Elza 14, Schwarcz Lizi 10, Szécsi-Bozsó Panka 10, Szebényi Rózi 5, Szabó Emili 4, Komma Lea 3, Stipkovits-Ábrány Szonja 3, Simon Lizi 2, Kórós Panna 2