A Vasas Amazonok U11-es csapata a hétvégén két fiúcsapat ellen bizonyíthatott, lányaink a Dűlői Kaszások és a BLF Kenguruk ellen léptek pályára. A kezdeti megilletődöttség idővel bátorsággá alakult, aminek köszönhetően a második összecsapást győzelemmel tudtuk zárni.

Sajnos, kicsit nehezen ébredtünk, és egy kicsit meg is adtuk magunkat. Mondván, a fiúk úgyis gyorsabbak és erősebbek. Így a második negyed elejére 18 pont hátrányt szedtünk össze. Itt kezdtünk el küzdeni és kosárlabdázni, hol több, hol kevesebb sikerrel. A páros negyedeinket, és a büntetőzést nyerni tudtuk, de a harmadik negyedünk a bátortalan támadásaink miatt elég gólszegényre sikerült. Ponterős játékáért dicséretet érdemel Törő Zorka és Martinovits Viola, valamint megint ügyesen és okosan védekezett Tompa Fruzsina, és ismét jól oldotta meg a kapott védőfeladatot Egri Tara – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Dűlői Kaszások – Vasas Amazonok 65-43 (18-6,12-15, 5-6, 21-3,9-13)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Törő Zorka 15, Martinovits Viola 9, Lévai Janka 5, Tompa Fruzsina 5, Bogár Berta 3, Egri Tara 3, Demény-Kapusy Lola 2, Izing Flóra 1, Maszlag Katinka, Németh Julianna, Siklóssy Hanga, Berár-Guóth Míra

Az első negyedben végre felvettük a kesztyűt, és bátran szembe szállt a fiúkkal. Németh Julcsi mellett Bogár Berta és Lévai Janka is bátran kosárlabdázott. A második negyedben a Martinovits Viola-Törő Zorka párost parádés védekezésével ismét jól egészítette ki Tompa Fruzsina. Ezen a mérkőzésen Berár-Guóth Míra, Demény-Kapusy Lola és Maszlag Katinka szállt be ügyesen. A félidőre 17 pontos vezetést gyűjtöttünk össze, amit a mérkőzés végéig meg is tudtunk tartani. Gratulálok a lányoknak a bátor játékhoz, a sok szép labda nélküli mozgáshoz és a győzelemhez. De elsősorban ahhoz, hogy megmutatták, egy fiú csapat ellen is tudnak jól játszani, és mérkőzést nyerni – értékelt Diósadi Deák Éva.

Vasas Amazonok – BLF Kenguruk 66-49 (13-13,16-4, 9-4, 12-16,16-12)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Martinovits Viola 15, Törő Zorka 13, Németh Julianna 13, Bogár Berta 7, Lévai Janka 5, Berár-Guóth Míra 5, Maszlag Katinka 3, Demény-Kapusy Lola 2, Tompa Fruzsina 1, Egri Tara 1, Izing Flóra 1, Siklóssy Hanga