A Tippmix Női NBI/B piros csoportjának 14. fordulóján a Vasas Akadémia a tabellát vezető DVTK U23 otthonába látogatott. A házigazda kezdett jobban, s bár a második félidőben magunkra találtunk, hátrányunkat nem tudtuk ledolgozni.

Már az első negyedben lehetett látni, hogy nem koncentrálunk eléggé arra, amit előzetesen megbeszéltünk. Gyengén és erő nélkül kezdtük a meccset, amit ellenfelünk ki is használt és 12 pontos előnyre tett szert. A második játékrészben össze tudtuk szedni magunkat, de ez sem volt elég. Támadásban továbbra is voltak pontatlanságok, ami miatt nem tudtuk megnyerni a negyedet, pedig az esélyünk megvolt rá. A félidőben átbeszéltük a hibákat és nyomatékosítottuk, hogy ha mindent megteszünk a pályán, még tudunk fordítani. Jobb mentalitással vágtunk neki a harmadik negyednek, amit sikerül 5 ponttal megnyernünk, esélyt adva magunknak a hajrára. Jól játszottunk, de az idő és az erőnk is fogyott a végéhez közeledvén. Nem sikerült fordítanunk, mindenképp tanulságos meccset játszottunk. Úgy gondolom, sokkal izgalmasabb lett volna a vége, ha az elejétől jó energiával kosárlabdázunk. Külön megdicsérem Czirkos Pankát (21IBM, 10 pont, 9 lepattanó, 3 kiharcolt fault, 3 assziszt), Salamon Zsófiát (17 IBM, 17/3 pont, 6 lepattanó, 4 kiharcolt fault) és Kendelényi Lucát (13 IBM, 8 pont, 6 lepattanó, 4 kiharcolt fault) – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

DVTK U23 – Vasas Akadémia II 72-62 (22-10, 23-16, 11-16, 16-20)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Vígh E. 6/3, Subotic M. 6, Villányi D., Vágó L. 2, Salamon Zs. 17/3, Kendelényi L. 8, Kádár O. 4, Gelei K. 4, Czirkos P. 10, László R. 2., Szoboszlai L. 3/3