Zsinórban negyedik idegenbeli mérkőzésére készül a Vasas Akadémia felnőtt csapata, a Tippmix Női NBI/A 12. fordulóján a TFSE-MTK otthonában lépünk pályára. A múltheti mélypontot követően Milos Pavlovic tanítványai ismét nehéz feladat előtt állnak, amire mentálisan és fizikálisan egyaránt készülnek.

A szezon eddigi leggyengébb teljesítményével kaptunk ki Sopronban múlt hét szombaton, amivel bő egy hónapos jó időszakot szakítottunk meg. Támadásban és védekezésben is rosszul teljesítettünk, ezért vezetőedzőnk ezen a héten az edzések mellett a csapat mentális hozzáállásával is kiemelten foglalkozott. Október közepén játszották az odavágót a csapatok, akkor a TFSE bizonyult jobbnak 58-74 arányban. Kiegyenlített párharcra számíthatunk a hétvégén is, ahol a jó teljesítmény mellett a kulcs az lehet, hogy jó energiával kezdjük a találkozót.

A szezon egyik meglepetés csapata a TFSE-MTK, amely viszonylag stabil teljesítménnyel jelenleg a bajnokság 4. helyén áll. Igaz, hogy a tabella közepe rendkívül sűrű, három csapat is 7-5-ös mérleggel, de mivel fővárosi riválisunk a Sopron Basket és a TARR KSC Szekszárd ellen is nyerni tudott, a három csapat párharcából jelenleg ők állnak a legjobban. A Dr. Koltai Jenő Sportközpontban eddig csak a DVTK és az NKA járt sikerrel, éppen ezért nem lesz könnyű dolgunk szombaton.

A Sopron elleni mérkőzésünk valószínűleg itt töltött időszakon legrosszabb meccse volt. Főleg a mentális és fizikális regeneráción van most a hangsúly és mivel fontos találkozó vár ránk bízom benne, hogy a lányok jól tudnak majd reagálni. A TF az egész szezon során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, megérdemelt a tabellán elfoglalt helyük. Védekezésben és támadásban is előre kell lépnünk, ha ez sikerül, lehet esélyünk – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot ide kattintva lehet megtekinteni.

A TFSE-MTK – Vasas Akadémia találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.