A Tippmix Női NBI/A bajnokság 11. fordulóján a Vasas Akadémia a Sopron Basket otthonába látogat szombaton. Hétvégi ellenfelünk az elmúlt évek hegemóniája után az idei szezonban szerényebb teljesítményt nyújt, ennek ellenére nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei.

Furcsa dolgot vehet észre, aki vet egy pillantást a bajnoki tabellára, a Vasas Akadémia ugyanis közvetlenül a Sopron Basket mögött helyezkedik el a tabellán. Ez sajnos nem a mi négy meccs óta tartó jó szereplésnek köszönhető, sokkal inkább ellenfelünknél kell keresni a kialakult helyzet okait. Ettől függetlenül Milos Pavlovic együttese kezd bele lendülni a játékba, a hosszan tartó sérüléshullámot követően, valamint a keret bővítésének köszönhetően nemcsak látványos, eredményes kosárlabdát tudunk játszani. Így volt ez múlt héten is, amikor a CEKK elleni szoros első félidőt követően állva hagytuk a ceglédieket a harmadik negyedben és szereztük meg negyedik győzelmünket. Fontos lépés volt ez a Play-Off szempontjából, vezetőedzőnk, azonban továbbra is a fejlődésre ösztönöz.

A gazdasági problémák miatt számítani lehetett arra, hogy Sopronban idén nem megy majd minden a régi kerékvágásban, arra azonban talán senki nem gondolt, hogy az alapszakasz felénél a 6. helyet foglalja majd el a címvédő. A soproniak a fiatalításba is belekezdtek, a Vasas nevelésű Sitku Zsuzsanna és Varga Alíz is egyre több bizalmat kap a szakmai stábtól, mindketten egyre több hasznos percet töltenek a pályán. Bár páran talán már megtették, nem szabad leírni a soproni alakulatot, amely a nehézségek ellenére egy rendkívül erős csapat kiváló fiatal és rutinos játékosokkal.

A Sopron jelenlegi bajnoki helyezése páratlan az elmúlt éveket tekintve, ám ettől függetlenül továbbra is egy nagyon erős csapatról beszélünk. Ennek tükrében készülünk a hétvégi mérkőzésre. Úgy érzem, kezdjük elérni azt a ritmust és játékot, amit a szezon elején elterveztünk, szeretnénk egy ilyen erős csapat ellen is bizonyítani ezt – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot ide kattintva lehet megtekinteni.

A Sopron Basket – Vasas Akadémia találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Novomatic Arénában.