A Vasas Bolhák U12/B csapata is megkezdte az évet, lányaink a Kaszás Boys és az MTK Budapest ellen léptek pályára a 4. fordulón. Kemény meccsek vártak a lányokra, a fejlődés azonban látható volt a pályán.

Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz ezen a hétvégén, mert a betegségek és egyéb problémák miatt, nagyon fiatal csapattal, mindössze csak két korosztályos játékossal tudtunk kiállni a fordulóra. Mégis a lányok nagyon tisztességesen harcoltak, és a vereség ellenére minden negyedre jutott néhány örömteli teljesítmény. Az első játékrészben Martinovits Viola tűnt ki támadásban, valamint Takács Hanna uralta a palánk alatti területet a védőlepattanók terén. A második negyedben Kapolyi Lilla emelkedett ki jó teljesítménnyel a támadó oldalon. A második félidőben pedig Herman Sári és Német Julcsi ügyes megmozdulásait dicsérhettük – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Bolhák – Kaszás Boys 2644 (6-14, 7-10, 3-5,6-10,4-5)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Kapolyi Lilla 9, Herman Sára 5, Martinovits Viola 5, Németh Julianna 3. Szarvas Míra 2, Takács Hanna 1, Szebényi Róza 1, Tomcsányi Anna, Kórós Panna, Tompa Fruzsina, Siklóssy Hanga, Angyal Anna

A második mérkőzést sajnos elég hitehagyottan kezdtük, gyenge védekezéssel és nem lehetett a lányokra ismerni. Azok, akik az első mérkőzésen remekül harcoltak, most megadták magukat. Ez a -20 pont meghatározta a mérkőzés kimenetelét. A második negyedre szerencsére összeszedtük magunkat, óriásit küzdöttünk, így meg is tudtuk nyerni ezt a negyedet, ahol Németh Julcsi megmozdulásait dicsérhettük. A harmadik játékrész jobban sikerült, mint az első, bár még mindig hagyott kívánni valót maga után a védekezésünk, de már 10 ponttal kevesebbet kaptunk, mint az első negyedben. Martinovits Viola az ellenfél gólkirályát 3 pontra meg tudta fogni és dobott pontjainkat is meg tudtuk kétszerezni, ami Herman Sári mezőnymunkáját dicséri. A negyedik negyed volt ezen a napon a legpozitívabb. Az ellenfelet 4 ponton tudtuk tartani, valamint 13 dobott pontunk született, Németh Julcsi mezőnymunkája és Kapolyi Lilla kosarainak köszönhetően. Nagyon örülök, hogy az edzéseken gyakorolt elemekből egyre többet látunk vissza a mérkőzéseken – értékelt Diósadi Deák Éva.

MTK Budapest – Vasas Bolhák 45-30 (23-3, 2-6, 3-2,13-6,4-13)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Kapolyi Lilla 10, Németh Julianna 8. Herman Sára 4, Martinovits Viola 4, Tompa Fruzsina 2, Takács Hanna 1, Angyal Anna 1, Szarvas Míra, Szebényi Róza, Tomcsányi Anna, Siklóssy Hanga, Egri Tara