Pontszegény első félidőt követően rendkívül magabiztos játékot mutatott a Vasas Akadémia a VBW CEKK Cegléd ellen a Tippmix Női NBI/A 17. fordulóján. Milos Pavlovic együttese ezzel fontos győzelmet zsebelt be.

Myah Taylor ziccerével kezdődött a találkozó, amire az ellenfél rögtön egy triplával igyekezett válaszolni. A kísérlet nem ért célba, a labda azonban maradt a hazaiaknál. Több mint egy percet töltöttek a csapatok a ceglédi palánk alatt, a hosszú akciót végül Barnai fejezte be. Czank triplájával vette át a vezetést a CEKK, feszült küzdelmet hoztak az első percek, mindkét oldalon csúsztak hibák a játékba. Salamon Zsófi kapott jó labdát Myah Taylortól, centerünk azonban nem sokkal később egy sportszerűtlen faultot is összeszedett. A negyed felénél lendültünk bele a játékba, több jó megmozdulásunk is volt, például Myah Taylor újabb betörése vagy Gelei Karola szép tempója. Sikerült átvennünk a vezetést, ekkor azonban a hazaiak is magasabb hőfokra kapcsoltak. Carr vezérletével újra a CEKK kezébe került az előny, Budácsik Dorka pályára engedése azonban jó húzásnak bizonyult a Vasas részéről. Centerünk nemcsak támadásban tett hozzá játékunkhoz, védekezésben is remekül teljesített. Szerencsés Tami hárompontosának köszönhetően úgy tűnt, előnnyel zárhatjuk az első játékrészt, azonban Shematsi válaszolni tudott az utolsó másodpercekben, így 21-19-es hazai vezetéssel folytatódhatott a második negyed. Budácsik Dorka újra a büntetővonal mögé állhatott, ám sajnos a kettőből csak egyet sikerült értékesítenie, így nem tudtunk rögtön egyenlíteni. Cserébe Carr egy kettő plusz eggyel villant, ami után mindkét oldalon szünetelt a pontgyártás. Myah Taylor szakította meg a hosszú csendet, Tóth Orsi labdaszerzését követően pedig Gelei Karola jutott büntetőkhöz. Sokat hibáztunk támadásban és sokszor védekezésben sem találtuk az embert, de szerencsére ellenfelünk nem tudta kihasználni ezt az időszakot, hiszen a CEKK is hullámvölgyben volt. Milos Pavlovic időkérését követően hosszú idő után Iggy Allan ziccerével tudtuk átvenni a vezetést, majd Barnai ziccerére válaszolva Myah Taylor is betalált. A félidőt megelőző taktikai párharcot vezetőedzőnk nyerte, a CEKK időkéréséből egy, a Vasaséból két pont született, Iggy Allen újabb találatával pedig 29-30-as vezetéssel mehettünk pihenni a szünetre. Minkét oldalon az irányítók vezették a pontszerző tabellát, a hazaiaknál Carr 9, a Vasasnál Myah Taylor 8 ponttal állt húsz perc játékot követően.

7-0-val nyitottunk, Budácsik Dorka ziccerét követően Iggy Allen lopta el az alapvonali bedobást, Myah Taylor pedig egy triplával jelentkezett. Sikerült kivédekeznünk a CEKK támadását, Tóth Orsi pedig sebességét kihasználva szemfüles ziccert értékesített. A hazaiak időkérése sem állította meg a Vasas rohamát, sokkal magabiztosabban és magasabb hőfokon jöttünk vissza az öltözőből. Tíz pont fölé nőtt az előnyünk, megbénítva ezzel a ceglédieket. A negyed felénél tért magához a házigazda, ekkor azonban mi már más szinten kosárlabdáztunk. Működött a csapatjáték, kreatívan támadtunk és az apró egyéni hibák ellenére sokkal jobban nézett ki védelmünk is. Húsz pont fölé nőtt a különbség az utolsó negyedhez érve és nemcsak az eredmény volt megnyugtató, hanem a mutatott játék is. Salamon Zsófi ziccerére Farkas válaszolt a túloldalon, majd Jáhni Zsófi hárompontosa után Shematsi is bevágott egy triplát. Kiegyenlített párharcot hozott az utolsó felvonás, de tartani tudtuk a tisztes távolságot. Milos Pavlovic időkérését követően Szirony borzolta a kedélyeket egy hárompontossal, ám rövid idő alatt négy ponttal tudtunk válaszolni. Rohamosan fogyott az idő a ceglédiek számára, három perccel a vége előtt kért időt a hazaiak mestere, hogy megtervezze az utolsó rohamot. Derekasan küzdött a CEKK az utolsó másodpercig, a győztes kiléte azonban már nem volt kérdés. Milos Pavlovic együttese fontos győzelmet zsebelt be, a Vasas Akadémia 60-75-re nyerte a találkozót.

VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia 60-75 (21-19, 8-11, 14-34, 17-11)