A Vasas Akadémia NBI/A-s csapatában folytatja pályafutását az amerikai születésű Jacaira Allen. Szakmai stábunk Savannah Plentovich távozása óta kereste a megfelelő embert és úgy tűnik, Jacaira személyében meg is találták a hiányzó láncszemet.

Az elmúlt hetekben vagy inkább hónapokban nem volt könnyű dolga Milos Pavlovic együttesének, a folyamatos betegségek és sérülések hulláma nemcsak a mérkőzések eredményét, de az edzéseken folytatott munkát is befolyásolta. A nyáron igazolt Savannah Plentovich távozása és Szerencsés Tamara hosszabb rehabilitációt igénylő sérülése tovább nehezítette a helyzetet főleg úgy, hogy mindketten fontos láncszemei voltak a csapatnak. Tami hamarosan felépül, Savannah helyére pedig új ember érkezik. Szakmai stábunk a 25 éves amerikai születésű, 180 cm magas bedobó, Jacaira Allen leigazolása mellett döntött. Jacaira vagy ahogy a csapattársak becézik, Iggy rendelkezik európai tapasztalattal, a 2022/23-as szezonban Finnországban a ToPo Helsinkiben és Szlovákiában a Slavia BB-ban is játszott, előbbinél 13 mérkőzésen 27.5 percet, 13.6 pontot, 8.1 lepattanót, 2.5 asszisztot és 2 labdaszerzést, utóbbinál 12 mérkőzésen 27.4 percet, 18.6 pontot, 7.6 lepattanót, 3.3 asszisztot és 3 szerzett labdát átlagolt. Ezen felül a szlovák együttessel az Európa Kupában is szerepelt, itt 8 mérkőzésen 32.4 perc, 17.8 pont, 7 lepattanó, 2.9 assziszt és 1.9 szerzett labda volt Iggy átlaga. Az idei szezont Puerto Ricóban a Moca együttesénél kezdte az amerikai, aki hamarosan a Tippmix Női NBI/A-ban is bemutatkozhat a Vasas Akadémia színeiben.

Milyenek az első benyomások Magyarországról és a Vasas Akadémiáról?

Nagyon tetszik az ország, rengeteg tenni- és látnivaló van itt Budapesten. Izgatottan várom, hogy szabadidőmben felfedezhessem a várost és megismerjem a helyi kultúrát. A csapatról is pozitívak az első tapasztalatok, mindenki nagyon kedves és segítőkész. Ez egy családias környezet és örülök, hogy a részese lehetek.

A szezon közepén csatlakoztál a csapathoz, ami sok kihívással jár. Rövid idő alatt kell felvenned a ritmust, ami sokszor nem könnyű.

Ez igaz, de úgy gondolom, hogy jól tudok alkalmazkodni. Hozzászoktam a költözéshez sőt, szeretek új embereket megismerni. A csapat ebben is rendkívül támogató és segítőkész, már átvettük a taktikai elemeket és gondoskodtak arról, hogy mindent megértsek. A beilleszkedés nemcsak az érkezőn múlik, a fogadó fél szerepe is legalább annyira fontos. Jelen esetben úgy érzem, nem lesz nehéz akklimatizálódni. 

Egy olyan csapathoz érkeztél, amely fiatal, tehetséges játékosokkal veszi fel a versenyt egy rendívül erős bajnokságban. Mit gondolsz, miben tudod majd segíteni a csapatot a pályán?

Erősségeim közé passzkészségemet, a labdavezetést és a helyzetkialakítást sorolnám, valamint folyamatosan próbálom fejleszteni a hárompontos dobásomat. Izgatottan várom, hogy bizonyíthassam, mire vagyok képes. Az egyik legnagyobb kihívás számomra, hogy téthelyzetben nyugodt tudjak maradni, ebben szeretnék a legtöbbet fejlődni.

Fotó: Slavia BB; Moca Basketball