Junior/A csapatunk hazai pályán fogadta az UNI Győr NKA-t szombaton délután, a bajnokság 2. fordulójában. Hazai csapathoz méltóan kezdtük a találkozót, az első húsz percben kézben tartottuk az irányítást. A harmadik negyed hozott váratlan fordulatot, Igor Skocovski tanítványai azonban át tudtak lendülni a rövidzárlaton és magabiztos győzelmet arattak.

A végeredmény nem mutatja, de nagyon kemény és izgalmas meccset játszottunk, nehezebb dolgunk volt, mint gondoltuk. Az első félidőben 15 pontos előnyre tettünk szert, amit meg tudtunk tartani. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy rengeteget hibáztunk, ha jobban odafigyelünk, hamarabb is lezárhattuk volna a találkozót. Támadásban és védekezésben is csapatként játszottunk, voltak remek megmozdulásaink, ám voltak periódusok, amikor kaotikusan kosaraztunk. A harmadik negyedben jött egy komoly mélypont, ellenfelünk pedig ki tudta használni a gyenge teljesítményünket. Az utolsó játékrészre vissza tudtuk venni a 19 pontos előnyt, ami megalapozta a győzelmünket. Gratulálok a lányoknak a sikerhez, ami nem sikerült volna Subotic Milka (20 IBM, 9 pont, 11 lepattanó, 4 kiharcolt fault), László Réka (20 IBM, 8 pont, 7 lepattanó, 5 szerzett labda), és Czirkos Panka (13 IBM, 13 pont, 10 lepattanó, 3 kiharcolt fault) nélkül – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia/A – UNI Győr NKA 72-54 ( 20-11, 15-9, 16-19, 21-15 )
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: 
Marton O., Subotic M. 9/6, Révész-Veres P. 4, Vágó L. 4, Kendelényi L. 8, Harmati E. 5, Czirkos P. 13, László R. 8, Szoboszlai M. 7, Szoboszlai L. 8, Felső G. 6
UNI Győr NKA: Pálosi L. 6, Kozma K., Rigó D. 14, Csapó Dz., Tóth N., Mihály P. 16, Galos A. 3, Küllős K. 9, Smuk A. 1, Molnár A., Lép I 5, Szamos Z.