A Tippmix Női NBI/A 2. fordulóján is hazai pályán játszhat a Vasas Akadémia felnőtt csapata, egy hét elteltével újra megtelhet a pasaréti csarnok. Milos Pavlovic együttesére újra nehéz feladat vár, hiszen a Sopron Basket lesz az ellenfél.

Könnyűnek semmikép sem mondható a szezon eleje felnőtt csapatunk számára, a SERCO UNI Győr elleni vereséget követően ugyanis szombaton is nehéz feladat vár a Vasasra. Az átalakult keret miatt vezetőedzőnk, Milos Pavlovic szerint türelmesnek kell lennünk, és bár a pályán kívül összeszoktak már lányaink, a pályán még nem megy minden olajozottan.  Nem segíti a helyzetet, hogy egy lélektanilag oly fontos győzelem megszerzéséhez legjobb arcunkat kellene mutatnunk egy Győr vagy Sopron szintű csapatok ellen. Egész héten kemény munka zajlott a Pasaréti Sportcentrumban, hiszen fővárosi vetélytársunk múlt héten bizonyította, nem lehetetlen meglepni a soproni óriást.

Némi meglepetésre vereséggel kezdte a 2023/24-es szezont a címvédő, hosszabbításban 86 – 80-ra kapott ki a Sopron Basket a TFSE-MTK otthonában. Gáspár Dávid együttese is átalakult a nyár folyamán, többek között egykori csapatkapitányunk, Papp Klaudia is az érkezők között van. Nagy lehet a nyomás hétvégi ellenfelünkön, hiszen annak ellenére, hogy vannak még hiányzók, a soproniaknak el kell kezdeniük a pontgyártást.

Nagyon rossz képet mutattunk magunkról az előző mérkőzésen, így most a saját játékunkra kell leginkább összpontosítanunk. Megint egy kemény ellenféllel találkozunk, de volt egy hetünk felkészülni a Sopron elleni összecsapásra. Tudjuk, hogy nem még nem teljes ellenfelünk kerete, azonban így is egy erős és veszélyes csapatról beszélünk. Bízom benne, hogy a legjobb arcunkat tudjuk mutatni – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot ide kattintva lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – Sopron Basket találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Pasaréti Sportcentrumban.

Minden szurkolót és Vasas szimpatizánst szeretettel várunk, a mérkőzést a mindigTV GO oldalán is meg lehet tekinteni.