Az U23-as 3×3 válogatott utolsó Nations League megállója hazai pályán, Szolnokon volt, így hazai közönség előtt köszöntek el lányaink a nyári versenyektől. A válogatottat NBI/A csapatunk oszlopos tagja, Tóth Orsolya is erősítette.

Rendkívül sűrű nyarat tudhat maga mögött a magyar 3×3 szakág, a csapatok ugyanis idén már a 2024-es olimpiára készültek, amivel egy időben megkezdődött a pontvadászat is.

Két edzőtáboron vettem részt a nyáron, ahol igyekeztünk minél jobb csapategységet kialakítani U23-ban és a felnőtt válogatottban. A cél az volt, hogy minél jobb eredményekkel zárjuk a tornákat, ezáltal pontokat gyűjtsünk és előrébb kerüljünk a világranglistán. Éppen ezért Women Series és U23 Nations League versenyeken is részt vettünk. Egyénileg szerettem volna fejlődni és megerősíteni pozíciómat a 3×3-válogatottban. Úgy érzem, nem volt túl kiegyensúlyozott a teljesítményem, ezen szeretnék majd mindenképp javítani. Jövőre olimpia, ez minden sportoló fantáziáját megmozgatja. Jó esélyeink vannak, ám a válogatottban nagyon jó és tapasztalt játékosok vannak és a 3×3 keret igen szűk.  Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy bizonyítsak és jövőre kivívjam helyem az utazó keretbe – mondta a Vasas Akadémia játékosa, Tóth Orsi.

Fotó: FIBA