Hatalmas elszántsággal vágtunk neki a Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntőjének Győrben, Milos Pavlovic tanítványai az ígért agressziót és önbizalmat sem hagyták Pasaréten. Az első félidőben fej-fej mellett küzdöttek a csapatok, a harmadik negyedtől azonban minden téren ki tudott bontakozni a hazai együttes, aminek végül nagy különbségű, 96-65-ös győri siker lett az eredménye.

Kupameccshez méltó módon kezdtük a találkozót, lányaink nagy energiával és akaraterővel léptek pályára. Bár Madár Eszti labdaszerzését követően nem tudta értékesíteni a ziccert, Qui Nunn jóvoltából mégis mi szereztük az első pontokat. Fiatal centerünk ezután már nem hibázott, négy pontjának köszönhetően 0-6-tal adtunk lendületet a mérkőzésnek. A túloldalon Ellenberg és Mompremier volt csak ébren, nekik köszönhetően három pontra tudott zárkózni a Győr. Nadia Smailbegovic is bejelentkezett, Ellenberg öt pontja azonban egálra javította az eredményt. Folyamatos nyomást tudtunk gyakorolni ellenfelünkre, ráadásul támadójátékunk is jól működött, aminek köszönhetően újra hozzánk került az előny. Qui Nunn kettő plusz egy akcióját követően Budácsik Dorka is megkezdte  a pontgyártást, Dubei duplájával azonban ismét egyenlíteni tudott ellenfelünk. Papp Dia triplájára Oroszova válaszolt a túloldalon, majd Nagy büntetőinek köszönhetően először vezetett a Győr hét perc játék után. Hazai büntetőből nem volt hiány, bérelt hellyel rendelkezett Cziczás László együttese a vonal mögött. Hat pontos győri előnnyel zárult az első negyed, ám a játék képe alapján a találkozónak még korántsem volt vége. Oroszova jóvoltából növelte előnyét a Győr, a sérülésből visszatérő Katrina Pardee pedig duplájával újra harcba hívta a Vasast. Le tudtuk dolgozni a hátrányunkat, Qui Nunn találatával pedig 30-30-ra javítottunk. Mompremier igyekezett közbe szólni, palánk alatti munkájával kovácsolt újra előnyt a hazaiaknak, Milos Pavlovic együttese azonban töretlenül ment előre. Négy pontos hátrányt dolgoztunk le Salamon Zsófi és Katrina Pardee pontjainak köszönhetően ki tudtunk egyenlíteni, ám ekkor jöttek az újabb győri büntetők. Ellenberg találatai után 17-7 volt a dobott büntetők aránya az első félidőben, ami megalapozta a hat pontos különbséget.

Szinte rögtön a harmadik negyed elején technikai faulttal sújtották a Vasas kispadját, amikor Qui Nunn és Mompremier párharcát ismét a hazaiak javára döntötték el a játékvezetők. Ez újabb három büntetőt jelentett a győrieknek. Katrina Pardee és Papp Dia pontjainak köszönhetően nem tört meg a lelkesedésünk, még mindig ott voltunk ellenfelünk nyakán. Hat pontnál közelebb nem tudtunk kerülni, a győriek pedig egyre magabiztosabban játszottak, a hosszabb kispad miatt pedig frissebbnek is tűntek. Williams büntetőivel kétszámjegyű különbség alakult ki. Nadia Smailbegovic válasza és Madár Eszti hárompontosa még hozott némi reményt, de ellenfelünk lendületét egyre nehezebb volt visszafogni. A harmadik negyed végén Katrina Pardee kapott egy sportszerűtlen faultot érő könyököst Töröktől, ám a hazai kispad heves reklamálására a játékvezetők visszanézték az esetet. Sima szabálytalanságra javítottak a bírók, a Vasas szakmai stábjának véleményezését pedig technikai faulttal jutalmazták. Nyílni kezdett az olló, Török duplájával húsz pont fölé nőtt a Győr előnye, ráadásul a vendégek játékos Papp Dia triplájára is válaszolni tudott. Néhány támadást követően csapatkapitányunk egy újabb triplával igyekezett erőt adni csapatunknak, a hazai csapat azonban sokkal rutinosabb annál, hogy ilyen előnyből mérkőzést veszítsen. Minden egyes pontért komolyan meg kellett küzdenünk, míg a győriek már felszabadultan tudtak kosárlabdázni. Nem sikerült tehát a bravúr, ráadásul az első félidő játékképe alapján meglepően magabiztos, 96-65-ös hazai siker született, amivel a SERCO UNI Győr jutott tovább a soproni négyesdöntőre.

SERCO UNI Győr – Vasas Akadémia 96-65 (20-26, 18-18, 27-14, 25-13)

Fotó: Nagy Gábor