Újabb bajnoki mérkőzésen bizonyította nagyságát a Sopron Basket, amely hazai pályán fogadta felnőtt csapatunkat. Milos Pavlovic tanítványai igyekeztek tartani a lépést, a soproniak azonban ezúttal is verhetetlennek bizonyultak.

Az első leütéstől igyekezett dominálni ellenfelünk, 6-0-s rajttal kezdtett a Sopron. Két perc játékot követően megszülettek az első Vasas pontok, Papp Dia tudott eredményes lenni. Nem kellett sajnos sokat várni, hogy kétszámjegyűre duzzadjon a különbség a két csapat között, Sykes duplájával 12-2-re módosult az állás. Tóth Orsi és Papp Dia találataival tudtunk némileg zárkózni, majd a csereként beálló Smailbegovic Nadia is eredményes tudott lenni, amivel hat pontra csökkentettük a hátrányt. Reagáltak a hazaiak, Brooks és Sitku kosaraival ismét tízre nőtt a soproni előny. Pontatlanul játszottunk a találkozó elején, támadásban és védekezésben is hibákat vétettünk, amit természetesen ellenfelünk azonnal büntetett. Kiegyensúlyozottabb játékot hozott a második negyed, védekezésben igyekeztünk javítani a hibákat és zónával próbáltuk megzavarni a soproni együttest. Több büntetőnk is kimaradt, amivel még közelebb kerülhettünk volna, így sajnos a tíz pont körüli különbség állandósulni látszott.

Tizenhat pontos soproni előnnyel folytatódott a szünet után a mérkőzés, Brooks duplájára Katrina Pardee válaszolt egy hárompontossal. Nem kellett sokat várni az újabb Vasas triplára, ismét légiósunk, majd Budácsik Dorka is eredményes tudott lenni. Kunek öt ponttal válaszolt a túloldalon, Sykes találatával pedig húsz pontra nőtt a hátrányunk. Egy hosszabb fegyverszünetet követően a Sopron törte meg a csendet, Brooks és Fegyverneki tovább növelte a hazai előnyt. A harmadik negyed utolsó találatát Tóth Orsi jegyezte, aki ezúttal társai segítsége nélkül oldotta meg a feladatot. Az utolsó tíz percben már biztos volt a soproni győzelem, Milos Pavlovic tanítványai azonban emelt fővel küzdöttek tovább. Van Rijs Luca kapott lehetőséget a Vasasnál, fiatal játékosunk azonban szerencsétlenül ütközött ellenfelével és bő egy perc játék után kénytelen volt elhagyni a pályát. Mindkét oldalon bővült a rotáció a végjátékra, a soproniak a cserék ellenére is irányítani tudták a mérkőzést. Nem született meglepetés, a Sopron Basket végig vezetve, 78-44-re győzött hazai pályán.

Nehéz meccs volt, a Sopron jobb játékerőt képvisel. Nem nyújtottuk ma a legjobbunkat, főleg az hiányzott, ami az erősségünk, a gyorsindítás. A másik a rengeteg eladott labda, különösen a palánkok alatt. A Sopron is sok erőfeszítést tett, hogy hibába kényszerítsen minket. Sok üres helyzetre adtunk nekik lehetőséget, melyet kihasználtak – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Sopron Basket – Vasas Akadémai 78-44 (24-12, 16-12, 19-13, 19-7)

Fotó: MKOSZ