Nem született meglepetés a szombat esti Vasas Akadémia – NKA Universitas PEAC összecsapáson. Jó rajtot követően átvette ellenfelünk az irányítást, majd a pécsiek előnye lassan tíz pont körülire cseperedett. Volt tartás a csapatunkban, de hiányzott az áttörő energia, így a nehéz sorozat egy újabb vereséggel folytatódik.

Papp Dia gyönyörű betörésével kezdődött meg a pontgyártás, akit csak szabálytalanul tudott megállítani ellenfelünk. Csapatkapitányunk a büntetőt is bedobta, válaszul Wentzel révén a PEAC is eredményes tudott lenni. Milos Pavlovic mester úgy döntött, magyar ötössel kezdi a meccset, a fiatalok pedig meghálálták a bizalmat az első percekben. Katrina Pardee hozta meg a rutint a hazai csapatnál, légiósunk beültette Laczkót a hintába, aki faultolta játékosunkat a hárompontos kísérletnél. Mindhárom büntető célt ért, így növelni tudta a Vasas előnyét. Wentzel hármasával vette át a vezetést a PEAC a negyed felénél, majd Selcova is betalált távolról. Katrina Pardee válaszolt triplával, fej-fej mellett küzdöttek a csapatok. Tóth Orsi gyönyörű ziccerével és Schaquilla Nunn büntetőivel visszavettük a vezetést, amit úgy tűnt meg is tudunk tartani a negyed végéig. Laczkó azonban nem így gondolta, négy másodperccel a játékrész vége előtt egyenlíteni tudott egy hárompontossal.

Kiss kettő plusz egyével került előnybe a PEAC, kellett bő egy perc, hogy a mieink is betaláljanak. A vendégek igyekeztek uralni a palánk alatti területet mindkét oldalon, Kiss lepattanói komolyan megnehezítették a dolgunk. Állni tudtuk a sarat, Papp Dia vezérletével át tudtuk venni a vezetést, nem tartott azonban sokáig a hazai szurkolók öröme, Wentzel ugyanis egy újabb hármassal jelentkezett. A negyed feléhez közeledvén átvette az irányítást ellenfelünk, Milos Pavlovic pedig elérkezettnek látta az időt, hogy elbeszélgessen tanítványaival. Lendületbe jött a PEAC, néhány egyéni hibának és Kiss pontjainak köszönhetően tíz pontra nőtt a hátrányunk. Azonnal reagálni tudtunk, Tóth Orsi és Salamon Zsófi révén zárkóztunk. Apránként, főleg büntetőkkel távolodtak a vendégek, így sajnos ismét kétszámjegyűre cseperedett a különbség a csapatok között.

Jobban kapta el a ritmust a vendég együttes, négy pont záporozott gyűrűbe rövid idő alatt. Katrina Pardee kettő plusz egy akciója tapsoltatta meg először a hazai közönséget, légiósunk pedig egy szemfüles labdaszerzéssel és egy újabb ziccerrel hálálta meg a biztatást. Másik légiósunk, Schaquilla Nunn is beszállt a pontgyártásba, amivel sikerült tíz alá zárkóznunk. Kiss a hárompontos vonalon túlról villant egyet, megtörve ezzel a hazai csapat lendületét. Kétszámjegyű előnye tudatában magabiztosan kosárlabdázott a PEAC, mi pedig töretlenül igyekeztünk csökkenteni a különbséget. Szerencsés Tami két látványos egyéni akciójának köszönhetően sikerült is zárkóznunk, majd Salamon Zsófi is be tudta tuszkolni a labdát a gyűrűbe. Nagyot küzdöttek lányaink, hogy tíz alá kerüljenek az utolsó tíz percre, ám sajnos nem sikerült elérni a lélektanilag oly fontos célt.

Wentzel kapott szép labdát befutását követően, így a pécsiek örülhettek először az utolsó felvonásban. Két perc játék után Milos Pavlovic rögtön időt is kért, vezetőedzőnk az energiát hiányolta lányainkból. Katrina Pardee vette vállára a Vasast, rövid idő alatt öt pontot is szerezni tudott légiósunk, így végre nyolc pontra zárkóztunk. Azonnali pécsi időkérés következett, melyet követően megint Kiss volt eredményes, ám Madár Kata azonnal válaszolni tudott a túloldalon. Calhoun hármasa a legrosszabbkor jött, újra kétszámjegyű lett a különbség, ráadásul a következő támadásban a pécsiek légiósa a büntetővonalra is állhatott. Pontok nélkül pörögtek a másodpercek a negyed felénél, ami a vendégeknek kedvezett. Papp Dia egyéni akcióból tudott két pontot szerezni, majd egy agresszív labdaszerzést követően csapatkapitányunk ismét eredményes tudott lenni. Az idő fogyott, a hátrányunk azonban nem csökkent. Sajnos ismét elmaradt a bravúr, a PEAC pedig hozta a kötelező győzelmet.

Nagyon csalódott vagyok a teljesítményünk miatt, csapatként és egyénileg is gyengébben teljesítettünk a vártnál. Nemcsak edzenünk, beszélnünk is többet kell, hogy ne vétsünk alapvető hibákat. Sokkal könnyebb lenne, ha meccs közben nem arra kéne buzdítani a lányokat, hogy fussanak és zárjanak ki, hiszen ezek alapvető dolgok és ezáltal nem tudjuk fejleszteni magát a játékot. Csalódott vagyok a támadójátékunkat illetően, sajnos jelenleg nem tudjuk felvenni a kesztyűt ilyen erős csapatok ellen. Sokkal elhivatottabbnak kell lennünk, ami remélem idővel sikerülni fog -nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – NKA Universitas PEAC 62-74 (23-23, 12-24, 14-13, 13-14)

Fotó: Jani Martin