Három Vasas játékossal a soraiban, veretlenül zárta a világbajnokság csoportkörét az U17-es magyar kosárlabda válogatott. Az első pihenőnap alkalmával megragadtuk az alkalmat és kifaggattuk a lányokat

Kicsit több, mint egy hónapja van együtt a csapat, először Székesfehérváron, majd az utolsó héten már a vb helyszínén, Debrecenben készültünk – kezdte összefoglalóját a válogatott irányítója, Aho Tyra. Orsival már tavaly is meghívót kaptunk, így nem volt ismeretlen a helyszín és a társaság sem, de sokat kellett dolgoznunk az év során, hogy a végső keretbe kerülhessünk. Ahogy ez a csoportkör alatt is látszódott, erős csapatba kellett beverekednünk magunkat.

Fotó: FIBA
Fotó: FIBA

Egy már összeszokott társaságba érkeztem, de hamar sikerült beilleszkedni, amiben az edzői stáb is sokat segített, meg persze az, hogy klubtársaim is ott voltak támasznak. Régóta célom volt bekerülni a korosztályos válogatottba, és egy óriási álmom vált ezzel valóra, amiért sokaknak tartozom köszönettel – folytatta Örsi Kata, aki az idei remek junior évének köszönhetően került a válogatottság közelébe, majd az edzőtábor során végül a szűk keretbe is.

Fotó: FIBA
Fotó: FIBA

A hosszú felkészülés után izgatottan vártuk az első mérkőzést. A belgák ellen kezdtünk, ahol egy kemény mérkőzésre számítottunk, de váratlanul fölényes győzelmet tudtunk aratni – vette át a szót Kádár Orsi. A japánok és a mexikóiak legyőzése után pedig sikerült csoportgyőztesként továbbjutnunk, aminek nagyon örülünk. A csapat morálja kiváló, az összhang mind a pályán, mind a pályán kívül nagyon rendben van. Fontos mérkőzés, mérkőzések állnak előttünk, de izgatottam várjuk a további megmérettetéseket – zárta a beszélgetést fiatal centerünk.

Pénteken szurkolhatunk lányainknak legközelebb, pénteken 17:30-kor Kanada lesz az ellenfél a negyeddöntőben.