A budapesti serdülő bajnokság újabb fordulóján lányaink a BEAC Újbuda KA ellen léptek pályára. Magasságban nálunk volt az előny, amit jól ki tudtunk használni, ez pedig hozzásegítette a Vasas Akadémiát a győzelemhez.

„Vegyes összetételben játszottuk le második mérkőzésünket e BEAC csapata ellen, ahol már az első negyedben kijött, hogy nem edzenek együtt a lányok. Nem találtuk egymást, sok eladott labdával játszottunk. Sajnos a büntetőinket is nagyon rosszul értékesítettük, 28%-kal dobtunk. Igyekeztünk a játékperceket igazságosan elosztani, így mindenki bizonyíthatta, hogy mire képes. Voltak nagyon szép támadásaink, amikor csapatban játszottunk, emelt okosan használtuk ki magasságbeli fölényünket. Kiemelném Béres-Nagy Szofit, aki sérülésből jött vissza, a 18 pontja mellett 4 kiharcolt faultja és 3 szerzett labdája volt, illetve Marton Szilvit, aki 14 pontja mellé 7 lepattanót és szintén 4 kiharcolt faultot gyűjtött. Védekezésben Pátzay Sacinak 5 szerzett labdája volt, 6-6 lepattanót gyűjtött Bogdán Fanni és Bodnár Sári. Rajtuk kívül a csapat minden tagja hozzájárult a sikerhez, ki támadásban, ki védekezésben dolgozott keményen. A meccs embere Béres-Nagy Szofi volt, akinek külön gratulálunk” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Akadémia – BEAC Újbuda KA 55-36 (11-7, 16-6, 15-13, 13-10)
Pontszezők:
Vasas Akadémia: Béres-Nagy Szófia 18, Marton Szilvi 14, Nagy Bori 4, Márton Lia 4, Bogdán Fanni 4, Bodnár Sári 3, Tompa Noémi 2, Éber Janka 2, Deák Nóri 2, Kövesdi Lujzi 2