Az U12-es bajnokság lezárultával Sopronba utaztunk egy barátságos tornára, hogy felmérhessük, hogyan haladtunk az évben, illetve összemérjük csapatunk erejét olyanokkal, akikkel év közben nem találkozunk. A kétnapos torna során három megmérettetés is várt lányainkra, akik nagyon jól teljesítettek.

„Első mérkőzésünket a Nagykanizsa csapatával játszottuk, velük augusztusban találkoztunk utoljára. Mindkét csapat összetétele változott azóta, de egy jó, küzdős meccset tudtunk játszani. Sajnos érződött a lányokon, hogy sokat utaztunk, de ez nem lehetett kifogás a sok eladott labdára és kihagyott helyzetre. Örültem annak, hogy a harmadik negyedre megérkeztünk fejben is a mérkőzésre, Éber Janka és Jakó-Szalai Zita vezényletével felül tudtunk kerekedni saját magunkon” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Akadémia – Kanizsai Vadmacskák 70-40 (20-8, 13-10, 22-6, 15-16)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Éber Janka 18, Jakó-Szalai Zita 10, Kafer Jázmin 9, Balás-Piri Kata 8, Varga Sára 7, Juhász-Kelly Hanna 6, Jusztin Áfra 4, Kövesdi Lujza 4, Deák Nóra 2, Mayr Jana 2

„Második mérkőzésünket másfél óra pihenő után a Győr csapatával játszottuk, akiket már reggel láttunk a Sopron ellen. Egy jó szerkezetű, agresszívan védekező csapat ellen kellett harcba mennünk, de legnagyobb örömömre a mérkőzés elejétől felvettük a kesztyűt. Minden labdáért harcoltak a lányok, szorosan védekeztünk, támadásban pedig okosan játszottunk. Ezt a mentalitást vette át a második negyedünk, így 4 pont előnnyel mehettünk a félidei szünetre. A harmadik negyedre sajnos elfáradtunk, nem sikerültek a dobásaink, védekezésben nem futottunk vissza, többször leindítottak minket. A negyedik negyedben viszont mindenki, aki a pályán volt extrát nyújtott, szívvel lélekkel harcoltak a lányok, 10 pontos hátrányból Kafer Jázmin vezényletével sikerült egyenlítenünk, majd átvettük a vezetést. Jámi mellett Varga Sára okos játékát, Kövesdi Lujzi harciasságát és Bogyó Laura bátorságát és utolsó kosarát is kiemelném” – mondta Kapornai Dóra.

Széchenyi KA – Vasas Akadémia 57-60 (14-16, 14-16, 20-6, 9-22)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Kafer Jázmin 13, Varga Sára 10, Éber Janka 10, Jusztin Áfra 8, Kövesdi Lujzi 8, Bogyó Laura 4, Mayr Jana 2, Balás-Piri Kata 2, Jakó-Szalai Zita 2, Deák Nóra 1

„A harmadik mérkőzésünket erősen befolyásolták az előző nap történései, hiszen a két meccs, utazás, idegen helyen alvás eléggé megzavarta a lányok koncentrációját. Tudtuk, hogy egy erős soproni csapat vár majd ránk, akik előző nap izgalmas meccset játszottak a Győrrel. Ennek ellenére nagyon szépen kezdtük a mérkőzést, megvolt az akarat és a bátorság a lányokban. A második negyedben 4 pontos előnyre tettünk szert, amiből a harmadik negyed végére már csak kettő pont maradt. Sajnos a negyedik negyedre szétestünk, rengeteget hibáztunk, ellenfelünk ezt kihasználva könnyű kosarakat szerzett. 31 büntetőt ítéltek a mi javunkra, ebből 11-et értékesítettünk, ez a szám pedig magáért beszél. Sajnos ennyi pontatlansággal nem tudtunk meccset nyerni. Összességében kiemelném Jusztin Áfrát, aki az első negyed húzóembere volt, a második negyedből pedig Kafer Jázmint és Kövesdi Lujzit, akik egy percig sem adták fel és vissza hozták a csapatot a mérkőzésbe” – mondta Kapornai Dóra.

Vasas Akadémia – Soproni Darazsak Akadémia 51-54 (10-13, 16-9, 12-14, 13-18)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Kafer Jázmin 15, Kövesdi Lujza 11, Jusztin Áfra 8, Mayr Jana 6, Éber Janka 4, Deák Nóri 4, Varga Sára 3

„Nagyon tanulságos hétvégét zártunk, azt gondolom, egész évben kevés szoros mérkőzést játszottunk, lány csapatokkal pedig alig találkoztunk. A jövő szempontjából szüksége volt a csapatunknak egy ilyen megmérettetésre, hiszen serdülőként ez vár majd a lányokra. Köszönjük a Sopronnak a szervezést” – értékelt Kapornai Dóra.