Friss Hírek
  1. Megkezdte a felkészülést az U17/U18-as válogatott A behívott 18 játékosból 6 Vasasos!!!!
  2. Vasas Akadémia-Tatabányai KC 86-66 / NB1B
  3. SZEZONVÉGI TORNAGYŐZELEM PÉCSETT
  4. Budapesti serdülő bajnokság-rájátszás 1-5. helyért
  5. TFSE-Vasas Akadémia 80-85 NB1/B

ZTE NKK vs Vasas Akadémia

Női NB1 A csoport 2017-10-13 - 17:00
Zalaegerszeg

Recap

Beszámoló

Vasas Akadémia – ZTE NKK 95-82 (23-17; 27-17; 24-22; 21-26)
Zalaegerszeg

Vezette: Farkas Gábor; Radnóti Miklós; Lövész Csaba
Ellenőr: Páli Kálmán Dr.

Vasas Akadémia: Kalu Ezinne 18; Böröndy 13; Demeter H. 2; Mérész B. 11/3; Karakasevic 12
Csere: Dúl P. 4; Dombai R. 8/6; Ambrus 2; Tóth 9; Farkas 3/3

ZTE NKK: Koziar 14/3, Kovács G. 2, Jeffery 15/9, Hegedüs-Őri 11/3, Parker 16.
Csere: Gáspár-Szalay 13/6, Vincze, Pavel 24, Varga, Jurkó, Gorjanácz

Zalaegerszegi pontokkal indult a találkozó, míg a Vasas beragadt a rajtnál, de a negyed közepétől kezdődően egyre agresszívabb védekezéssel sikerült lőtávolon belül maradni a hazaiakhoz képest.
A második negyed hiába kezdődött zalai pontokkal, ezután a pasarétiek percei következtek, olyannyira, hogy Ezinne és Mérész vezetésével 27-26-ra felzárkóztak a vendégek. Azonban a negyed második felére rendezték soraikat Gáspár Dávid tanítványai, olyannyira, hogy félidőre megnyugtató 16 pontos előnnyel vonulhattak.
Térfélcsere után is a hazaiak maradtak lendületben, Koziar remeklésének köszönhetően már 21 ponttal is vezetett a Zalaegerszeg. Ezután főleg egymás hibáiból éltek a csapatok, de állandósulni látszott a differencia.
A záró játékrész kezdetére a lényegi kérdések eldőltek, a hazaiak magabiztosan tartották előnyüket, azonban a mérkőzés végéhez közeledve egyre többször váltak könnyelművé, amit a Vasas nagyon jó százalékban használt ki, így végül 13 ponttal, 95-82-re bizonyult jobbnak a zalai együttes.

Földi Attila a Vasas Akadémia vezetőedzője (forrás: Kosarsport.hu): Igyekszünk agresszívek, lenni és a letámadást jól alkalmazni, mivel a szerkezetünk is ezt sugallja. Nagy hullámvölgyeink vannak. Van olyan, amikor jól játszunk, de vannak nagy mélypontok is a játékunkban. Pontokban nincsen gondunk az elmúlt pár mérkőzésen, valójában a védekezésünkkel vannak problémáink. Ha ezen javítani tudunk, akkor előbbre léphetünk.

Gáspár Dávid a ZTE NKK vezetőedzője (forrás: Kosarsport.hu): Gratulálok a Vasas fiataljainak, akik a rutinos játékosaink ellen remekül játszottak. Készültünk a Vasas agresszív, gyors játékából, de mégis sikerült sokszor ránk erőltetniük ezt a stílust, a kapkodást. A támadással elégedett lehetek, de a védekezésünkkel ezúttal nem lehetek az, sok hiba akadt benne. Ennek ellenére gratulálok a lányoknak a győzelemhez.

Zalaegerszegre utazik a Vasas Akadémia

A Diósgyőr elleni mérkőzés után sem lesz egyszerűbb dolga a Vasas együttesének, hiszen ezúttal Zalaegerszegre látogatnak. Mindenképpen nehéz találkozóra lehet számítani, hiszen Gáspár Dávid lányai masszív középcsapatként szerepel évek óta, a tavalyi évben éppen a Vasas csapatával küzdöttek a 7. hely eléréséért.
Főleg a Jeffery Janeesa – Nadia Parker – Koziar Sigrid – Elisabeth Pavel légiósnégyestől függ a játékuk minősége, de a magyar mag, élükön Hegedűs-Őri Gyöngyivel és Szalay Virággal is bármikor képes 1-1 jó teljesítménnyel előrukkolni. A Zala megyei csapat eddig egyébként 1-1-es mutatóval áll két lejátszott mérkőzés után, előbb a Pink-Pécs csapatát gyűrték le hazai pályán
58-46-ra, majd Sopronban egy 95-67-es vereséget szenvedtek a regnáló bajnoktól.

Csapatunknak ahhoz, hogy esélye legyen ezen a mérkőzésen mindenképpen az szükségeltetik, hogy magabiztosan, hibákat minimalizálva tudjon egy jó dobóforma mellett esetleges bravúrt elérni.

 

ZTE Női Kosárlabda Klub – Vasas Akadémia
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
2017.10.13. Péntek 17.00

Játékvezetők: Farkas Gábor; Radnóti Miklós; Lövész Csaba

Ellenőr: Páli Kálmán Dr.

Results

Csapat1234TOutcome
ZTE NKK2327242195Win
Vasas Akadémia1717222682Loss