Friss Hírek
  1. Megkezdte a felkészülést az U17/U18-as válogatott A behívott 18 játékosból 6 Vasasos!!!!
  2. Vasas Akadémia-Tatabányai KC 86-66 / NB1B
  3. SZEZONVÉGI TORNAGYŐZELEM PÉCSETT
  4. Budapesti serdülő bajnokság-rájátszás 1-5. helyért
  5. TFSE-Vasas Akadémia 80-85 NB1/B

Vasas Akadémia vs ZTE NKK

Női NB1 A csoport 2018-01-24 - 19:00
Budapest

Recap

Edzői összefoglaló

Vasas Akadémia – ZTE NKK 57-62

Női NB1/A 14. Bajnoki forduló

 

Mérkőzés:

Mind a két csapat pontatlanul és sok hibával kezdte a mérkőzést. Védekezésünk ezen a szakaszon nem működött rosszul, de sajnos ezt most elöl nem sikerült pontokkal kamatoztatnunk. A negyed elején viszonylag gyorsan összegyűltek csapatfaltjaink ezért kevésbé agresszívan kellett védekeznünk, de ezúttal nem ezzel volt a gond, hiszen a 16 kapott pont elfogadhatónak mondható. Az első negyedben így döntetlen eredménnyel 16-16-tal mentünk pihenni.

A második negyed szintén nálunk hasonlóan pontatlan játékot hozott. Támadásban nem találtuk a ritmust és ebben a negyedben már a védekezésünk is gyengült. Ehhez hozzátartozik, hogy itt is sok faltot fújtak nekünk, így korán büntetőzhetett az ellenfél. Erre mi még egy lapáttal rátettünk és gyakran ajándékbüntetőket adtunk az ellenfelünknek. Rengeteg kihagyott büntetőnk elől pedig azt eredményezte, hogy 8 pontos hátránnyal mentünk félidőre.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe. Több védekezést is próbáltunk azzal a céllal, hogy ellenfelünket összezavarjuk, de ezúttal ezt sikeresen megoldották. Támadójátékunk továbbra is döcögött és negyed felénél már kétszámjegyű volt a különbség, azonban a negyed végén egy hajrával a negyedik negyed előtt visszatértünk az eredeti 8 pontos különbséghez.

A negyedik negyedben aztán sikerült az amit szerettünk, hogy nyíltá tegyük ezt a találkozót és esélyünk legyen a győzelemre. Meg is voltak az esélyeink, de gyermeteg és buta hibákat vétettünk ezzel ellőve a nagy lehetőséget ami előttünk állt. Emberelőnyeinket kosarak helyet eladott labdákra váltottuk és így sajnos nem tudtunk fordítani.

Összegzés:

Kulcsmeccsen melyen győzni szerettünk volna, sajnos nagyon gyenge produkciót mutattunk fel. Talán a nyomástól nem jött össze egy jobb produkció, hiszen végül azt lehet mondani, hogy ha csak egy átlagos mérkőzést játszunk is sikerült volna győznünk. Hazai pályán 50 százalékkal dobtuk a büntetőket és sajnos egy extra egyéni teljesítményt sem mutattunk fel. Hárompontost is csak kettőt sikerült bedobnunk ami szintén nagyon kevés és végül a legfájóbb hibáink, az eladott labdáink pláne emberelőnyökben amikbe kosarakat kellett volna szereznünk. Meg kell vizsgálnunk a vereség okait és felkészülni, hiszen nagyon fontos mérkőzés vár ránk az MTK ellen a Városmajorban.

 

Pontszerzők:

Kalu 11, Tóth O. 4, Demeter 2, Mérész 6, Karakasevic 20, Böröndy 8, Dombai 6

 

Földi Attila

2018-01-26

Több mint 2 hónap után szerepel újra hazai pályán csapatunk

A szombati Győr elleni találkozó után nincs sok ideje a felkészülésre a Vasas csapatának, hiszen szerdán már a tabella 4. helyezettjét, a ZTE csapatát látja vendégül a Pasaréti Sportcentrumban.
A két csapat az alapszakasz első körében már összemérte egyszer a tudását, akkor Zalaegerszegen a hazaiak 95-82-es győzelmet arattak.
Mindenképpen jó mérkőzésre van kilátás, azonban nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a szerda-szombat ritmus ezen a héten sem áll meg, hiszen szombaton már az MTK ellen játszik csapatunk fővárosi rangadót, így fél szemmel már arra a találkozóra is figyelni kell a Vasasnak.

 

Vasas Akadémia – ZTE Női Kosárlabda Klub
2018.01.24. 19.00
Játékvezetők: 
Gál János; Vida Béla; Varga-Záray Katalin
MKOSZ ellenőr: Farkas János

Results

Csapat123TOutcome
Vasas Akadémia16151557Loss
ZTE NKK16231562Win