Friss Hírek
  1. Megkezdte a felkészülést az U17/U18-as válogatott A behívott 18 játékosból 6 Vasasos!!!!
  2. Vasas Akadémia-Tatabányai KC 86-66 / NB1B
  3. SZEZONVÉGI TORNAGYŐZELEM PÉCSETT
  4. Budapesti serdülő bajnokság-rájátszás 1-5. helyért
  5. TFSE-Vasas Akadémia 80-85 NB1/B

Vasas Akadémia vs VBW CEKK Cegléd

Női NB1 A csoport 2017-10-29 - 18:00
Budapest

Recap

Vasas Akadémia – Ceglédi EKK  58 – 85

(24-26; 7-27; 11-18; 16-14)
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Vezette: Boros Tamás; Pozsonyi László; Vida József
Ellenőr: Gencsev Plámen Dr.

 

Vasas Akadémia: Kalu Ezinne 9; Dombai 9/3; Böröndy 10; Mérész 7; Heljic 4
Csere: Kaposi-Demeter 10; Dúl 2; Farkas 4; Ambrus -; Tóth 3

Ceglédi EKK: Medgyessy 6; Katona 6/3; Zsóvár 2; Kányási 13/3; Mokango 14
Csere: Popovic 10; Lelik 8; Serbán 6; Maksimovic 20; Filipowicz D. -; Filipowicz V. –

 

Földi Attila a Vasas Akadémia vezetőedzője: Tudtuk, hogy a Cegléd egy nagyon erős csapat, tudtuk, hogy palánk alatt nagy előnyük lesz, mivel szombaton kiderült, hogy centerünk, Karakasevic nem tudja vállalni a játékot sérülés miatt, viszont ennek ellenére ilyen parádét kihagyott ziccerekből meg nyitott dobásokból, arra nem voltunk felkészülve, nyilvánvalóan egy ilyen szintű csapat azonnal megbosszulja, ennek köszönhető szerintem ez az óriási különbség, megpróbálunk majd javítani rajta a közeljövőben.

Cziczás László a Ceglédi EKK vezetőedzője: Nagy jövő előtt álló csapattal játszottunk ma. Ami számunkra fontos volt az az, hogy mindenki elég időt töltött a parketten.

 

Katona Szidónia büntetőjével kezdődött a találkozó, majd Böröndy Vivien volt eredményes. Mokango mind védő mind támadó oldalon dominált a mérkőzés elején, ziccerrel, majd egy blokkal vétette észre magát. Újfent Katona volt eredményes ezúttal a triplavonal mögül, míg a Vasas Kalu és Böröndy kosaraival tartotta magát.
Főleg egymás védekezési hibáit kihasználva szerezték pontjaikat a csapatok, de a Vasas jött ki ebből az időszakból jobban, hiszen előbb Kalu Ezinne dobott ziccert, majd Dombai triplájával egyenlített is a hazai csapat (16-16). A Popovic – Mokango páros próbálta kezébe venni az irányítást, de Tóth Orsolya és Dúl Panka egalizált újra. Maksimovic jelentkezett a Ceglédtől kosarakkal, de Böröndy Vivien és Kaposi – Demeter 24-24-re alakította az eredményt, azonban a negyed végén a slusszpoén Jelena Popovicé volt, aki dudaszós duplájával végül 26-24-re a Cegléd vezetett 10 perc után.
A második negyed Böröndy kosarával indult, de ezután Maksimovic vezetésével elhúzott a Cegléd, olyannyira, hogy a 15. percre már 28-38 állt az eredményjelzőn. Földi Attila időkéréssel próbált új lendületet adni csapatának, de a Cegléd csapatszinten ellenállhatatlanul játszott ekkor, míg a hazai csapat a befejezéseknél rengeteg hibát vétett, így félidőben 53-31-re a vendégek vezettek.
A harmadik negyedet egy 13-0-s futással kezdve a Cegléd, a Vasas részéről az első kosárra közel 5 percet kellett várni, amikor is Kaposi-Demeter Hanna talált be. Próbált kapaszkodni a pasaréti csapat, de a közelebb nem sikerült kerülni, így 29 pontos Cegléd előnnyel kezdődhetett a záró 10 perc.
A lényegi kérdések ekkorra eldőltek, mindkét vezetőedző játéklehetőséget biztosított az összes játékosának, amiből a Vasas jött ki jobban, hiszen ezt a negyedet 16-14-re nyerték.
Összességében elmondható, hogy palánk alatt Karakasevic rendkívül hiányzott a hazaiaknál, de a Cegléd az első negyed kivételével végig kézben tartotta a mérkőzést, s megérdemelten szerezték meg újabb győzelmüket.
A Vasas számára most egy hosszabb pihenő következik, hiszen következő mérkőzésük November 19.-én lesz, amikor is a Szekszárd látogat a Pasaréti Sportcentrumba.

 

 

 

Beharangozó

Bravúr reményében lép pályára csapatunk

Ezúttal a Cegléd látogat a Pasaréti Sportcentrumba

A legutóbbi hazai pályán aratott MTK elleni siker után újra hazai közönsége előtt lép pályára a Vasas Akadémia csapata, ezúttal az Európa Kupa szereplő Ceglédet látja vendégül Földi Attila csapata. Vezetőedzőnk számára lehet igazán különleges ez az összecsapás, hiszen éppen Ceglédről tette ét székhelyét csapatunkhoz.
Cziczás László csapata jelenleg 2 győzelem és 2 vereséggel a tabella 6. helyén áll, hiszen a PEAC és a BEAC csapatát legyőzték, míg a Sopron és a DVTK ellen vereséget szenvedtek.
A Mokango – Nagy Bujdosó Nóra kettős külön figyelmet igényelhet az eddig mérkőzések alapján, de az mindenképpen elmondható a vendégekről, hogy jól megoszlanak a terhek, hiszen bármikor lehet extra teljesítményt várni akár a Medgyessy – Katona Szidónia, akár a Popovic – Maksimovic kettőstől is.
Abszolút kiélezett találkozóra lehet számítani, hiszen amellett, hogy csapatunk hazai pályán bárkire veszélyes lehet, a Ceglédre csütörtökön még egy Európa kupa összecsapás is várt az Uni Girona ellen.

 

Vasas Akadémia – Ceglédi EKK
Vasas Pasaréti Sportcentrum
2017.10.29. 18.00
Játékvezetők: Boros Tamás; Pozsonyi László; Vida József
MKOSZ Ellenőr: Gencsev Plámen Dr

Results

Csapat1234TOutcome
Vasas Akadémia247111658Loss
VBW CEKK CEGLÉD2627181485Win