Friss Hírek
  1. Megkezdte a felkészülést az U17/U18-as válogatott A behívott 18 játékosból 6 Vasasos!!!!
  2. Vasas Akadémia-Tatabányai KC 86-66 / NB1B
  3. SZEZONVÉGI TORNAGYŐZELEM PÉCSETT
  4. Budapesti serdülő bajnokság-rájátszás 1-5. helyért
  5. TFSE-Vasas Akadémia 80-85 NB1/B

Vasas Akadémia vs MTK Budapest

Női NB1 A csoport 2017-10-21 - 18:00
Budapest

Recap

Fővárosi rangadó az MTK ellen

Edzői összefoglaló

Vasas Akadémia – MTK Budapest 68-59

Női NB1/A 5. Bajnoki forduló

 

Mérkőzés:

Az első negyedben a szokásos lendülettel és nagyon kemény és agresszív védekezéssel kezdtünk, amihez most fegyelem is párosult. Az első negyedben a jó ritmusunknak és védekezésünknek sok könnyű kosárral szép előnyre tettünk szert. Az első negyed végén 21-8-ra vezettünk.

A második negyedben némileg alábbhagyott a lendület, de továbbra is tartottuk a megszerzett előnyt, sőt három egységet még rá is tettünk, így magabiztos vezetéssel zártuk az első félidőt. 41 – 25.

A harmadik negyedben az ellenfél játékosának Székely-Horváth Zsuzsának sajnálatos és szerencsétlen sérülése miatt 10 percig állt a mérkőzés és ez a szünet, és helyzet érezhetően minket zavart össze jobban. Ennek ellenéra a harmadik negyedben sikerült egy egál negyedet produkálni, így jó előnnyel vághattunk neki az utolsó etapnak.

Az utolsó negyedben az ellenfél zóna védekezésre váltott amivel sikerült nekik összezavarni minket és ettől lendületet kapva felzárkózniuk. Szerencsére 8 pont volt a legkisebb különbség a mérkőzés és ez is már csak az utolsó két percben, tehát elkerültük azt, hogy szoros végjáték legyen. Összességében el lehet mondani, hogy végig irányítva meccset magabiztosan diadalmaskodtunk.

Összegzés:

Az ellenfél kulcsjátékosait egészen a mérkőzés végéig a megbeszéltek szerint sikerül semlegesíteni és a megbeszélt dolgokat betartani. Védekezésünk az utolsó negyedig nagyon stabilan működött ami javulás az eddigiekhez képest. Támadásban sok könnyűkosarunk volt, ami szintén a jó védekezésből indul. A zóna elleni játékainkat kell átismételni a jövőben, hogy ne tudjanak ezzel összezavarni minket az ellenfeleink védekezésváltással.

Pontszerzők:

Karakasevic 11, Kalu 12, Böröndy 18, Mérész 7, Dúl 9, Demeter 7, Heljic 2, Dombai 2

 

Földi Attila

2017-10-24

Beszámoló

Vasas Akadémia – MTK Budapest 68-59
(21-8; 20-17; 14-14; 13-20)
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Vezette: Gál János; Kovács Nimród; Bagi Bálint
Ellenőr: Bernáth András

 

Vasas Akadémia: Kalu Ezinne 12/3; Tóth O. -; Böröndy 18/3; Mérész 7; Karakasevic 11
Csere: Ambrus -; Dúl 9/3; Dombai 2; Kaposi-Demeter 7/3; Farkas -; Heljic 2

MTK Budapest: Horváth 2; Székely-Horváth 2; Jankó 2; Adamecz 16/9; Cvitkovic 3
Csere: Szabó 18; Koch 2; Weber 5/3; Zolyomi 1; Szabó B. -; Pál 8/3;

Eredmény alakulása: 4. perc: 9-2 8. perc: 15-4 13. perc: 23-12 18. perc 36-21 25. perc 45-32
30. perc: 55-39 35. perc 63- 46

Villámrajtot vett a Vasas Akadémia a mérkőzés első perceiben, Böröndy Vivien vezetésével 9-2-re húzott el a hazai együttes. Sokat hibáztak a vendégek, amit előbb Kalu Ezinne, majd Dúl Panka büntetett meg 1-1 triplával. Cvitkovic és Szabó Flóra próbálta a lelket tartani a vendégekben, de közelebb nem sikerült az első negyedben kerülniük a pasaréti csapathoz, így 10 perc játék után 21-8-ra vezetett a Vasas.
Továbbra is magabiztosan játszottak a hazaiak a második negyed elején, Dúl, Böröndy Vivien és Karakasevic is betaláltak a negyed elején, de így is állandósulni látszott a differencia, hiszen az MTK is szívósan küzdött. Pál Szandra talált be a hárompontos vonalon túlról, illetve Szabó Flóra is eredményes volt. Két perccel a félidő előtt már 19 ponttal is vezetett a Vasas, amikor is egy szerencsétlen szituációban Székely-Horváth Zsuzsanna maradt lent a parketten, s súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Félidőig állandósult a 15 egység körüli különbség, így vonulhattak pihenőre a csapatok.
Hosszabb kényszerszünet után kiegyenlítetten kezdődött a második félidő, Mérész Beatrix talált be, majd Szabó Flóra szerzett egymás után két kosarat. A küzdelem dominált inkább ebben a negyedben, s az MTK szép lassan elkezdte lopni a távolságot a többet hibázó Vasashoz képest, ám hiába jöttek fel már 11 pontra is, Karakasevic majd Böröndy ismét megnyugtatta a hazai szimpatizánsokat.
A záró 10 percben a lényegi kérdések már igazából eldőltek, ám a vendégek nagyszerűen küzdöttek olyannyira, hogy hiába támadott már többször is azért a Vasas, hogy 20 pont körülire növelje előnyüket, ezeket a hibákat kihasználva látótávolságon belülre jöttek, s a mérkőzés végéhez közeledve 8 egységnél közelebb nem sikerült jutniuk, végül pedig 68-59-re győzedelmeskedett a Vasas.
Az elmondható, hogy tulajdonképpen 1-2 megingáson kívül végig uralta a játékot a pasaréti együttes, így megérdemelten szerezték meg az idényben második sikerüket.

Földi Attila a Vasas Akadémia vezetőedzője: Büszke vagyok és gratulálok csapatomnak. Fontos győzelmet arattunk, így nyugodtabban várhatom a jövő héten a barátom elleni Cegléd meccset. Természetesen mielőbbi gyógyulást kívánok Székely – Horváth Zsuzsannának.

Nagy Dorottya az MTK Budapest vezetőedzője: Mielőbbi felépülést és gyógyulást kívánok csapatkapitányunknak Székely-Horváth Zsuzsinak.

 

 

 

Újabb győzelem reményében lépnek parkettre Földi Attila lányai

Igazi rangadóra lesz kilátás a Pasaréti Sportcentrumba, hiszen közvetlen riválisa, az MTK Budapest csapatát látja vendégül a Vasas Akadémia.
Mi sem bizonyítja jobban, hogy két közel azonos képességű együttesről van szó, hogy a tavalyi évben is szoros, izgalmas mérkőzéseket játszottak a csapatok.
A vendégek főleg az Adamecz Lilla – Cvitkovic – Székely-Horváth Zsuzsanna trióra épít, így az ő levédésük mindenképp meghatározó lesz.
Mindenképpen csak a győzelem lehet a cél ezen a mérkőzésen, hogy egy esetleges sikerrel komoly lépéselőnybe tudjon csapatunk kerülni már a bajnokság elején a riválisokkal szemben.

 

Vasas Akadémia – MTK Budapest
Vasas Pasaréti Sportcentrum 2017.10.21. 18.00
Játékvezetők: Gál János; Kovács Nimród, Bagi Bálint
MKOSZ Ellenőr: Bernáth András

 

 

Results

Csapat1234TOutcome
Vasas Akadémia2120141368Win
MTK-Budapest817142059Loss