Friss Hírek
  1. Megkezdte a felkészülést az U17/U18-as válogatott A behívott 18 játékosból 6 Vasasos!!!!
  2. Vasas Akadémia-Tatabányai KC 86-66 / NB1B
  3. SZEZONVÉGI TORNAGYŐZELEM PÉCSETT
  4. Budapesti serdülő bajnokság-rájátszás 1-5. helyért
  5. TFSE-Vasas Akadémia 80-85 NB1/B

Vasas Akadémia vs BEAC Újbuda

Női NB1 A csoport 2017-10-04 - 19:00
Budapest

Recap

Értékelés

Nagyszerű győzelem a fővárosi rangadón

Vasas Akadémia – BEAC Újbuda 70 – 66
(22-17; 19-21; 10-13; 19-15)
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Vezette: Hervay Tibor, Menyhárt Ferenc, Lengyel Ádám
Ellenőr: Gincsai János Dr.

 

Vasas Akadémia: Ezinne 10; Böröndy 8; Kaposi-Demeter 6; Mérész 14;  Karakasevic 27/3; Csere: Smailbegovic -; Dúl 3; Farkas -; Dombai 2; Ambrus -; Tóth –

BEAC Újbuda: Pusztai P. 10; Kocsis 2; Pusztai S 2; Süle 11/3; Barnai 13
Csere: Gocsmann -; Szabó II 12/6; György -; Király -; Angyal -; Kovács 6; Suppan 10

Eredmény alakulása: 4. perc: 10-10 8. perc: 18-13 13. perc: 30-21 18. perc: 37-32, 25. perc: 47-44 30. perc: 51-51 35. perc: 63-60

Kaposi-Demeter Hanna kosarával vette kezdetét a találkozó, majd Mérész Beatrix kosarával 4-0-ra vezetett a Vasas Akadémia. Az első BEAC pontra a második percig kellett várni, amikor is Pusztai Sára talált be a büntető vonalról. Innentől kezdve a negyed közepéig felváltva estek a kosarak, a BEAC nem adta magát, sőt a 6. perc végére át is vették a vezetést. Ezután azonban ritmust váltott a Vasas, főleg az Ezinne – Karakasevic – Mérész Beatrix hármasra építve 18-13-ra elhúztak, s ezt az 5 pontos különbséget a negyed végéig meg is tartották, hiszen 22-17 állt az eredményjelzőn az első 10 perc zárásakor.

A második negyed elején kiegyenlített játék folyt a parketten, Barnai kosarára Karakasevic válaszolt, majd újra a BEAC játékosa volt eredményes. Magasabb fokozatra kapcsolt a hazai csapat, ami után 32-21-re húztak el, így Balogh Judit kénytelen volt magához rendelni csapatát. Az időkérés meghozta az eredményt, hiszen ezt követően egy 11-0-s vendég futás következett, amit Karakasevic büntetői törtek meg. Masszívan védekezett a BEAC, ám a Vasas magasemberével nem bírtak, így 41-38-as félidei eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. a hazaiaknál főleg Karakasevic – Mérész, míg a vendégeknél Barnai és Szabó II volt ekkor meghatározó csapatukban.

Süle Krisztina kosarával kezdődött a második félidő, amire Ezinne gólpassza után Karakasevic válaszolt. Pontatlan volt a játék mindkét oldalon, kihagyott dobások, illetve eladott labdák jellemezték a csapatok játékát. Több mint 2 és fél percet kellett a következő kosárra várni, ekkor Dúl Panka talált be egy nagyszerű betörés után. Nem tudott a Vasas 5 pontnál nagyobb előnyt kiépíteni, hiszen Ezinne kosarára Kovács válaszolt egyből. A negyed második felében sem változott a játék képe, továbbra is kiegyenlített, de rengeteg hibával tarkított volt a mérkőzés. Kettő perccel a negyed vége előtt 49-47-re vezetett a Vasas, többször is támadott a BEAC az egyenlítésért, ami az utolsó pillanatban Pusztai Petra tempódobásával sikerült is, így 30 perc játék után 51-51 volt az eredmény.

Böröndy Vivien büntetőivel indult a záró játékrész, majd Süle Krisztina szerzett könnyű kosarat egy gyorsindítás után. Karakasevic büntetőivel 55-53-ra vezetett a Vasas, majd Szabó Dóra süllyesztett el egy triplát, amivel az első negyed után először vezetett a Vasas. Kocsis Fannira fújtak egy sportszerűtlen hibát a játékvezetők, de Kalu Ezinne csak az egyik büntetőt értékesítette. Ezt követően Mérész Beatrix követetett el Supánn Anna ellen sportszerűtlent, büntetői után 58-56-ra már a BEAC vezetett. Immáron a Vasas futott az eredmény után főleg, hogy Barnai Judit kosarával már 4 ponttal vezetett a vendég gárda. Mérész Beatrix 2+1-es akciója, majd Böröndy Vivien szerzett labdája után Kalu Ezinne szerzett könnyű kosarat, ami után már 61-60-ra a Vasas vezetett, így Balogh Judit kénytelen volt újra magához rendelni övéit. Továbbra is lendületben maradt a Vasas, hiszen Karakasevic szerzett újabb kettő pontot, de nem tudta kihasználni a BEAC hibáit a hazai csapat, így 63-60-as eredménnyel következett az utolsó 4 perc.
Kovács Vanessza támadóhibája után Böröndy Vivien szerzett újabb kosarat, 2 perccel a mérkőzés vége előtt 65-60-ra vezetett a pasaréti gárda. Kovács Vanessza talált be vendég oldalon, majd Dúl Panka zseniális gólpassza után Kaposi-Demeter szerzett kosarat. Kovács Vanessza támadóhibája után technikait kapott a vendég kispad, amit Karakasevic kihasznált, majd ziccerével már 70-62-re vezetett a Vasas. Suppan szerzett két pontot, a végeredményt pedig az ő két büntetője állította be, így 70-66-ra a Vasas Akadémia nyerte a mérkőzést.
Összességében megérdemelten nyert a hazai együttes, hiszen a BEAC nem tudott ellenszert találni a Karakasevic – Mérész – Kalu Ezinne hármasra.

 

Földi Attila a Vasas Akadémia vezetőedzője: Több szerencsénk volt a végén, azt gondolom, hogy nagyon sok hibát követtünk el, főleg amiatt, hogy most azon izgultunk, hogy nem az első meccs van, hanem azon, hogy tétmeccs van, amit fontos volt megnyerni. Ismételten rengeteg hibát követtünk el, többször meglett volna rá az esélyünk, hogy megtörjük a meccset, hogy megnyerjük, hogy olyan mederben menjen ez a mérkőzés, hogy sima legyen a vége, ezt mindig elszúrtuk, onnantól pedig jött a feszültség, mindkét csapat elég ideges volt, hiszen a végén már tényleg annyi hiba volt, hogy olyan volt néha mint egy jó kadett meccs. De hajtottunk, volt szívünk, és úgy gondolom, hogy talán ezért is megérdemeltük azt, hogy a végén mi jöjjünk ki győztesen.

Balogh Judit a BEAC Újbuda vezetőedzője: A mérkőzést követően nem nyilatkozott.

Beharangozó

Rögtön itt a javítási lehetőség

Közvetlen riválisát, a BEAC Újbuda csapatát látja vendégül a Vasas Akadémia.

Igazi fővárosi rangadóra számíthatnak azok, akik szerdán kilátogatnak a Vasas Pasaréti Sportcentrumába, hiszen csapatunk azt a BEAC Újbuda csapatát fogadja, akivel a tavalyi évben is a rájátszásba jutásért harcoltunk.

Az elmondható a vendégekről, hogy ők is főleg a fiatal utánpótlás játékosaikra helyezik a hangsúlyt, hiszen a rangidős, korábbi Vasas játékos Süle Krisztina után a legidősebb játékos is 1994-es születésű.
Emellett az is megemlítendő, hogy több egykori Vasasos játékossal is találkozhat majd Süle Krisztinán kívül a kilátogató közönség, hiszen Barna Judit, Gocsman Ágota és Pusztai Petra is erősítette együttesünket.
Emellett az is megemlítendő, hogy több egykori Vasasos játékossal is találkozhat majd Süle Krisztinán kívül a kilátogató közönség, hiszen Barna Judit, Gocsman Ágota és Pusztai Petra is erősítette együttesünketEmellett az is megemlítendő, hogy több egykori Vasasos játékossal is találkozhat majd Süle Krisztinán kívül a kilátogató közönség, hiszen Barna Judit, Gocsman Ágota és Pusztai Petra is erősítette együttesünket.

Csapatunkhoz hasonlóan a BEAC sem volt egyszerű helyzetben az első fordulóban, hiszen rögtön a bajnoki címvédő Sopronhoz látogattak, ahol papírforma, 102-42-es vereséget szenvedtek Balogh Judit tanítványai.

Mindenképpen szoros, kiélezett mérkőzésre lehet számítani, s bízunk abban, hogy a Vasas megtudja szerezni első győzelmét a 2017/2018-as bajnoki szezonban.

Földi Attila: Egy egészen más mérkőzés lesz, két hasonló erősségű és tudású csapat fog egymással összecsapni. Nekünk volt ugye egy nagyon erős ellenfél ellen egy mérkőzésünk Pénteken, ugyanúgy volt a BEAC-nak is a Sopron ellen, most itt azt gondolom, hogy mind a két csapat egy hasonló kvalitású ellenféllel találkozik, úgyhogy ezáltal a tétje is nagyobb a mérkőzésnek a szempontunkból illetve a BEAC szempontjából is. Mi ugyanúgy megpróbálunk arra törekedni, hogy a mérkőzés elejétől a végéig mindent kiadjunk magunkból, harcoljunk és reméljük, hogy ez most többre lesz elég ezen a mérkőzésen.

 

 Vasas Akadémia – BEAC Újbuda

Vasas Pasaréti Sportcentrum 2017.10.04. 19:00

Játékvezetők: Hervay Tibor, Menyhárt Ferenc, Lengyel Ádám
Ellenőr: Gincsai János Dr.

Results

Csapat1234TOutcome
Vasas Akadémia2219101970Win
BEAC Újbuda1721131566Loss