Friss Hírek
  1. Megkezdte a felkészülést az U17/U18-as válogatott A behívott 18 játékosból 6 Vasasos!!!!
  2. Vasas Akadémia-Tatabányai KC 86-66 / NB1B
  3. SZEZONVÉGI TORNAGYŐZELEM PÉCSETT
  4. Budapesti serdülő bajnokság-rájátszás 1-5. helyért
  5. TFSE-Vasas Akadémia 80-85 NB1/B

Vasas Akadémia vs Atomerőmű KSC Szekszárd

Női NB1 A csoport 2017-11-19 - 18:00
Budapest

Recap

Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd  57 – 79
/15-16; 21-27; 8-21; 13-15/
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Vezette: Hervay Tibor; Goda László; Vida Béla
Ellenőr: Hartyáni Zsolt

 

Vasas Akadémia: Kalu J. 10; Böröndy 5; Kaposi-Demeter 2; Mérész 11/3; Karakasevic 6
Csere: Tóth O. 7/3; Dombai 8; Dúl 4/3; Heljic 4; Smailbegovic -; Ambrus -; Farkas -;

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 4, Bálint R. 4, Erkic 4, Mansaré 6, Mccall 18/3.
Csere: Krnjic 21, Gereben 10, Teja 10/6, Kis V. 2, Studer Zs. -.

 

Kalu Ezinne kosarával indult a találkozó, majd Bálint Réka volt eredményes. Mindkét csapat sokat hibázott a mérkőzés elején a befejezéseknél, 4 perc játék után 4-4 volt az eredmény. A negyed második felében aztán Mérész és Kalu kosaraival 10-7-re „növelte” előnyét a hazai csapat, de Teja Oblak és Krnjic kosaraival fordított a Vasas. Tóth Orsolya triplája indította az utolsó percet a negyedben, de a negyedvégére a Szekszárd került 1 pontos előnybe.
A második 10 perc elején Mccall és Oblak kosaraival gyorsan ellépett a Szekszárd 23-15-re, de Dombai és Böröndy Vivien kosaraival tartotta a lépést a Vasas a listavezetővel szemben. Mérész Beatrix triplája, majd Böröndy újabb kosarai után 34-31-re feljött a pasaréti együttes, de ennél közelebb nem tudott kerülni a félidőig a Vasas, sőt Krnjic kosaraival 7 pontos előnyt épített ki a Szekszárd.
A második félidő Mccall kosaraival indult újfent, az ő és Krnjic vezetésével gyorsan ellépett ellenfelétől a Szekszárd. Hazai időkérés után stabilizálódott a különbség a csapatok között, de lényegesen a negyed végéig nem tudott közelebb férkőzni a Vasas.
A záró 10 percre a lényegi kérdések már eldőltek, mindkét vezetőedző igyekezett elég játéklehetőséget biztosított játékosainak, így a Szekszárd végül 79-57-re nyerte meg az összecsapást.
Elmondható azonban, hogy a mérkőzésen komoly erőbedobásra késztette Földi Attila csapata a listavezetőt, így mindenképpen pozitív szájízzel vonulhatott le a parkettről a Vasas.

 

Földi Attila: Egy remek csapat ellen sikerült tisztességesen helytállni. Voltak amikkel elégedett vagyok, voltak amikkel nem. Örülök, hogy nem egy lefutott meccs volt, hanem nekik is meg kellett dolgozniuk a győzelemért. Próbálunk javítani a hibáinkon.

 

 

Djokic Zseljko: Köszönöm a szurkolóinknak, hogy ennyien elkísérték a csapatot. Mentálisan nagyon rendben vagyunk. Amit a szünetben kértem, azt a lányok megcsinálták. A harmadik negyedben dőlt el a mérkőzés. Gratulálok a fiatal Vasasnak.

 

 

 

Újabb nehéz feladat vár Földi Attila lányaira

A válogatott mérkőzések miatt hosszabb ideje volt készülni a Vasas csapatának soron következő mérkőzésére, de nem lesz egyszerű feladata a hazaiaknak, hiszen a listavezető Szekszárd látogat a Pasaréti Sportcentrumba.
A vendégek erős, nemzetközi küzdelemre is alkalmas kerettel bírnak. Fő pontfelelősei a csapatnak a Krnjic – Mccall – Oblak légióshármas, de Bálint Réka, illetve Gereben Lívia is képes stabil, jó teljesítményt hozni, Studer Ágnes pedig a válogatottban is megbízható teljesítményt nyújtott az elmúlt hetekben.

Mindenképpen a Szekszárd számít a mérkőzés esélyesének, azonban akarással, illetve küzdeni tudással az lehet csak is a cél, hogy egy jó mérkőzésen akár meglepetést is okozhasson csapatunk.

 

Vasas Akadémia – KSC Szekszárd
2017.11.19. 18.00 Vasárnap
Játékvezetők: Hervay Tibor; Goda László; Vida Béla
MKOSZ Ellenőr: Hartyáni Zsolt

Results

Csapat1234TOutcome
Vasas Akadémia152181357Loss
Atomerőmű KSC Szekszárd1627211579Win