Friss Hírek
  1. Megkezdte a felkészülést az U17/U18-as válogatott A behívott 18 játékosból 6 Vasasos!!!!
  2. Vasas Akadémia-Tatabányai KC 86-66 / NB1B
  3. SZEZONVÉGI TORNAGYŐZELEM PÉCSETT
  4. Budapesti serdülő bajnokság-rájátszás 1-5. helyért
  5. TFSE-Vasas Akadémia 80-85 NB1/B

Sopron Basket vs Vasas Akadémia

Női NB1 A csoport 2017-12-16 - 16:30
Sopron

Recap

Sopron Basket – Vasas Akadémia

Sopron Basket – Vasas Akadémia 115-59

Női Nb1/A 10. bajnoki forduló

 

Mérkőzés:

Csapatunk minden előzetes megbeszélés ellenére nem állt pozitívan ehhez a mérkőzéshez. Egyértelmű, hogy szinte esélytelenek vagyunk egy ilyen csapat ellen, mégis a versenyszellem és sportolói hozzáállás elvárható lett volna.

Puhán, agresszivitás nélkül védekeztünk szintén a megbeszéltek ellenére. Ez kulcsfontosságú egy ilyen szintű csapat ellen a mérkőzés elején. Attól a pillanattól kezdve, hogy megtalálták a jó ritmusukat, megcsinálták a különbséget, még felszabadultabban és magabiztosabban játszottak. A gyenge védekezésünk eredményeképpen sok nyitott dobáshoz jutott az ellenfél amit ráadásul fantasztikus százalékkal értékesítettek is.

Az első félidő katasztrófája után sikerült valamelyest rendezni a sorokat és korrekt második félidőt játszani. Ha a mérkőzés elejétől, így léptünk volna pályára hasznos tapasztalatokat szereztünk volna egy jó meccsen, így megkell elégednünk egy nagy vereséggel azzal, hogy második félidőben voltak használható momentumok.

Összegzés:

Motiváltabban kell hozzáállnunk olyan mérkőzésekhez is amelyeken szinte teljesen esélytelenek vagyunk, hiszen mi ezeken a mérkőzéseken is tudnánk fejlődni ami a javunkat szolgálná, ezt kell megértenünk. Betartani a megbeszélteket és próbálni pontosan végrehajtani a részfeladatokat.

Pontszerzők:

Böröndy 13, Demeter 4, Karakasevic 6, Kalu 10, Dombai 9, Tóth 8, Farkas 7, Mérész 2

 

Földi Attila

2017-12-18

Tisztes helytállás reményében utazunk Sopronba

A bajnoki címvédő Sopron együtteséhez látogat a Vasas Akadémia

Nehéz feladat elé néz a Vasas Akadémia csapata, hiszen a bajnoki címvédő, jelenleg a tabella második helyezettjéhez a Sopronhoz látogatnak a pasarétiek. A női Euroligában szereplő Soproniak csapatából felesleges bárkit is kiemelni, hiszen bárkitől érkezhet extra teljesítmény, legyen szó akár idegenlégiósról, akár rutinosabb magyar játékosról, esetleg fiatal tehetségről.
A Vasas számára mindenképpen az lesz a legfontosabb, hogy küzdeni tudással, lehetőleg minél kevesebb eladott labdával és hibával esetleg megtudják nehezíteni a hazaiak dolgát, mindamellett, hogy nem szabad feltartott kézzel pályára lépni a bajnoki címvédő otthonában sem.

 

Sopron Basket – Vasas Akadémia
Sopron, 2017.12.16. 16.30.
Játékvezetők: Hervay Tibor, Csabai-Kaskötő Brigitta, Varga-Záray Katalin
MKOSZ Ellenőr: Bognár Tibor

Results

CsapatTOutcome
UNIQA Sopron115Win
Vasas Akadémia59Loss