Friss Hírek
  1. Megkezdte a felkészülést az U17/U18-as válogatott A behívott 18 játékosból 6 Vasasos!!!!
  2. Vasas Akadémia-Tatabányai KC 86-66 / NB1B
  3. SZEZONVÉGI TORNAGYŐZELEM PÉCSETT
  4. Budapesti serdülő bajnokság-rájátszás 1-5. helyért
  5. TFSE-Vasas Akadémia 80-85 NB1/B

PINKK Pécsi 424 vs Vasas Akadémia

Női NB1 A csoport 2017-12-09 - 18:00

Recap

PINKK Pécsi 424 – Vasas Akadémia 74-68

Mérkőzés:

Az első negyedben ahogy azt már sok mérkőzésen megmutattuk, nagyon lendületesen és jól kezdtünk. Agresszíven védekeztünk labdákat szereztünk és ebből elől is jó ritmusban játszottunk. Ennek eredményként az első negyedet 18-16-ra sikerült megnyerni.

A második negyedben aztán, mint sokszor idén gyengén játszottunk és nagy fölényt adtunk ellenfelünknek. Ebben a negyedben a Pinkk védekezést váltott és zónával védekezett ezzel gyakorlatilag teljesen összezavarva minket. Rossz támadójátékunkból következett az ő jó játékuk elől. Rengeteg pontot kaptunk és így nagy hazai előnnyel mehettünk a szünetre 43-31.

A harmadik negyedben már kicsit jobban feltaláltuk magunkat az ellenfél zónája ellen és betartottuk amit félidőben beszéltünk. A dobásaink kintről nem estek be de védekezésünk javult. Nem kaptunk annyi pontot, de sokkal jobban védekeztünk így is még három ponttal nyerte ezt a negyedet hazai csapat.

Az utolsó negyedre magasemberünk nélkül keményebben kezdtünk el letámadni és labdákat szereztünk ennek köszönhetően nyílttá tettük a mérkőzést. Többször is egy kosárnyi távolságra érkeztünk, de fordítani nem sikerült így végül 6 pontos vereséget szenvedtünk.

Összegzés:

A második negyedben mutatott gyenge játékunknak köszönhetjük, hogy ezt a mérkőzést nem sikerült a javunkra hozni. A zóna védekezés összezavart minket amin dolgozni fogunk, hogy a közeljövőben ne zavarjon minket össze. Immár legtöbb ellenfelünk ellen fiatal csapatunk nagyon szépen helytáll már csak aza kevés plusz kell, hogy ne kelljen azzal megelégedni, hogy jó mérkőzést játszottunk, hanem hozzuk is azokat.

Pontszerzők:

Demeter 5, Karakasevic 4, Mérész 4, Tóth 9, Dombai 4, Böröndy 17, Kalu 25

 

Földi Attila

2017-12-12

Újfent Pécsre látogat a Vasas

Ezúttal a Pink-Pécs lesz a pasaréti együttes ellenfele

A legutóbbi PEAC-Pécs elleni mérkőzés után újfent Baranya megyében van jelenése a Vasasnak, ezúttal a 4 győzelem mellett 5 vereséget számláló Pink-Pécs vendégei lesznek Földi Attila lányai. A hazaiaknál főleg a Slaughter – Jakovina – Cheslek légióstrió megállításán lehet a hangsúly a mérkőzés folyamán, de Gémes-Sarok Nikolett illetve Cukic és Benke Sára lehetőségeit is minimalizálni kell ahhoz, hogy a győzelemben reménykedhessenek a vendégek. A hazaiak jó formában várhatják az összecsapást, hiszen legutóbbi 4 mérkőzésükből 3-at megnyertek, s legutóbb a bajnoki címvédő Sopronnak is okoztak kellemetlen perceket.
A Vasasnál a legutóbb sérülést szenvedő Dúl Pankán kívül mindenkire számíthat Földi Attila. Mindenképpen pontos játékra és jó védekezésre lesz ahhoz szükség, hogy győztesként jöhessen le csapatunk a parkettről.

 

PINK-Pécsi 424 – Vasas Akadémia
Kozármisleny Sportcsarnok
2017.12.10. Vasárnap 17.00
Játékvezetők: Horváth Alajos, Lövész Csaba, Szalai Zsolt
MKOSZ Ellenőr: Nagy József

 

Results

CsapatTOutcome
PINKK-Pécsi 42474Win
Vasas Akadémia68Loss